Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-05-05

A Samsung Electronics bemutatta ergonomikus tervezésü kompakt digitális videokameráját, az SMX-C10-et. A lencse 25 fokos megdöntése még biztosabb tartást eredményez...

A Samsung Electronics bemutatta ergonomikus tervezésü kompakt digitális videokameráját, az SMX-C10-et.  A lencse 25 fokos megdöntése még biztosabb tartást eredményez, mert sokkal kisebb terhelés esik a kamerát tartó kézre.
 
Az SMX-C10 ideális a folyamatosan úton levőknek, mivel a figyelemreméltó tízszeres
optikai zoom
mellet Hyper Image Stabilization funkcióval is rendelkezik a homályos felvételek elkerülése érdekében. További jellegzetessége a 230,000 pixeles, 2.7
colos
képátmérőjü forgatható
LCD
képernyő, mellyel a felvételek könnyedén szerkeszthetők és visszanézhetők. Hasonlóan a
Full-HD
HMX-R10-hez, az új SMX-C10-ben is a 25 fokban megdöntött Samsung Active Angle lencse található, mely az egyedi design miatt nagyon kényelmes tartást biztosít, enyhítve a csukló és könyök igénybevételét. 
 
“Az SMX-C10 egy valóban egyedi kamera” - mondta Sang Ryong Kim, a Samsung Kamera Üzletág Csoportvezetője. “ A tetszetős Crystal Design-on és az ultra-kompakt, ergonomikus és stílusos megjelenésen kívül ez a kamera számos továbbfejlesztett, mégis könnyen kezelhető adottsággal rendelkezik, arra ösztönözve a fogyasztókat, hogy a filmezést mindennapi digitális életstílusuk részévé tegyék.”
 
Az SMX-C10 egyetlen töltéssel - az akkumulátor tekintélyes élettartamának köszönhetően - 2 óra 40 perces felvételi időt biztosít.  A kamera mindemellett magában foglalja a Samsung intelli-studionak nevezett play-edit-share programját. A beépített intelli-studio program segítségével a kamerát
USB
-n keresztül a számítógépre csatlakoztatva a felvételeket azonnal szerkeszthetjük és lejátszhatjuk bármilyen
szoftver
installálása nélkül.
 
[%IMAGE=9710%]Az intelli-studio ezen kívül lehetővé teszi a felvételek videó megosztó weboldalakra történő feltöltését is. Az SMX-C10-en közvetlenül elérhető egy érintéssel a feltöltés gomb, valamint közvetlen kapcsolattal rendelkezik a YouTube oldalával,  csökkentve ezáltal a felvételek feltöltéshez szükséges lépések számát. Ezen kívül lehetőség van a videók szerkesztésére, vágására a kamerában.
 
A gyorsított felvétel készítésénél beállíthatjuk előre, hogy a kamera 1, 3, 5, 10, 15 vagy akár 30 másodpercenként készítsen egy felvételt. Ez a funkció különösen hasznos, ha hosszan tartó folyamatokat szeretnénk felgyorsítva megörökíteni, mint például egy város életét vagy a felhők lassú mozgását.
 
Az animált nézőkép funkcióval a használó egyszerüen kereshet videókat a kamerán. Minden egyes video nézőképként jelenik meg az LCD kijelzőn, rálépve a megtekinteni kívánt videóra egy rövid bejátszást kapunk. Az SMX-C10 mindemellett sokféleképpen tölthető: az akkumulátor akár adapterrel, akár USB-n keresztül a számítógépre csatlakoztatva feltölthető.
 
 Az SMX-C10 júniustól kapható Magyarországon a várható áráról nincsenek információink.