Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-05-04

Amerikai sajtóértesülések szerint az Amazon híres Kindle e-book olvasójának hamarosan egy nagyobb képernyÅ?vel szerelt, elsÅ?sorban újságok olvasására szánt verziója kerülhet piacra...

Amerikai sajtóértesülések szerint az Amazon híres Kindle
e-book
olvasójának hamarosan egy nagyobb képernyővel szerelt, elsősorban újságok olvasására szánt verziója kerülhet piacra…
 
A technika szépen lassan átformálja a mindennapjainkban használt legegyszerübb dolgokat is. Akármilyen sablonosnak tünik is ez a mondat sok igazság van benne, hiszen habár a könyvolvasók hatásából itthon elég keveset érzékelünk, egyre jobban terjednek és igazi piaci áttörést pont az hozhat melyre (ha igazak a hírek) az Amazon is készül. Ez nem más mint egy nagyméretü legalább A4-es kijelzővel szerelt e-book olvasó ami alkalmas üzleti dokumentumok, napilapok, újságok olvasására is.
 
A történet érdekessége, hogy a Plastic Logic pont egy ilyen eszközt készül megalkotni, melyről már korábban beszámoltunk, és közben a Hearst kiadóvállalat is jelezte, hogy hasonló eszközt szeretne piacra dobni.
 
Az új Kindle olvasóról még ezen a héten lehullhat a lepel, és jövőre (ha minden a tervek szerint halad) a Plastic Logic olvasója is piacra kerülhet. Eközben kíváncsian figyeljük, hogy a könyvolvasó piac igazi úttörői a Sony és az iRex Technologies vajon milyen irányba lépnek tovább.
 
Mindenesetre mindenki kezdjen barátkozni a gondolattal, hogy nyomtatott világ is egyre jobban digitalizálódni fog, bár ez egy nagyon hosszú folyamat lesz.