Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-04-30

A Vopium lehetÅ?vé teszi azt amit az Apple tiltani próbált, mégpedig VoIP hívásokat bonyolíthatunk 3G vagy GPRS adatkapcsolaton keresztül...

A Vopium lehetővé teszi azt amit az Apple tiltani próbált, mégpedig
VoIP
hívásokat bonyolíthatunk
3G
vagy
GPRS
adatkapcsolaton keresztül…
 
A VoIP hívások egyre népszerübbek lesznek, hiszen egy
Wi-Fi
hálózathoz kapcsolódva másik VoIP készüléket ingyen hívhatunk illetve ha hagyományos telefonhálózatot akarunk elérni akkor is töredéke összeget kell fizetnünk például egy Skype hívás esetén. A mobil szolgáltatók szinte rettegnek ettől a lehetőségtől és az Apple is igyekszik a kedvükre tenni, ezért tiltva van a 3G vagy más mobilkommunikációs rendszeren történő VoIP hívás. A Vopium mérnökei azonban találtak kerülőutat.
 
A kerülőút lehetővé teszi, hogy a Vopium VoIP programjával VoIP hívást kezdeményezzünk akkor is ha nincs Wi-Fi a közelben. Az ilyen hívásoknál az adatfolyamot átalakítja a Vopium programja így a hívás normál helyi hívásként indul, nem pedig
internet
hívásként. Ezután a hívásunk a Vopium serverekre fut be ahonnan továbbításra kerül a megfelelő célállomásra. Ez áthidalja a W-Fi hozzáférések közti hézagokat és minden körülmények közti VoIP hívást tesz lehetővé.
 
A [%A=http://vopium.com/home%]Vopium[%A%] saját percdíj kalkulátora szerint a hazai hívások ilyen módon egy másik mobilszolgáltató felé több mint 50 forintba kerülne, vezetékes hálózatba azonban 8.6 forintot kellene fizetnünk.