Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2009-04-29

Az APC by Schneider Electric bemutatta az adatközponti fizikai infrastruktúra-menedzselésére szolgáló APC InfraStruXure Central, Capacity Manager és Change Manager termékcsomag újabb generációját...

Az
APC
by Schneider Electric bemutatta az adatközponti fizikai infrastruktúra-menedzselésére szolgáló APC InfraStruXure Central, Capacity Manager és Change Manager termékcsomag újabb generációját, amely nyílt és rugalmas architektúrára építve müködik együtt a már meglévő informatikai és épületfelügyeleti rendszerekkel.
 
Az olyan funkciók, mint a gyártó- független kommunikációs képességek, az energiafogyasztás mérése vagy a – már álpadlós hütésre is alkalmaz­ható – szimulációs lehetőségek a nagy teljesítménysürüségü és dinamikusan változó igényü adatközpontok üzemeltetését segítik, és új kategóriát nyitnak az infrastruktúra-menedzsment világában.
 
„Az informatikai infrastruktúrát alkotó eszközök komplex, központi felügyeletét teszi lehetővé az APC InfraStruXure Central, Capacity Manager és Change Manager termékcsomag” – mondta el Szarka Attila, az APC vezető rendszermérnöke. „Az APC által kínált adatközponti menedzsment megoldás (DCPI Management Suite) nemcsak az APC által gyártott fizikai infrastruktúra eszközök, hanem a legkülönbözőbb gyártóktól származó építő elemek (pl. hütés, teljesítmény-eloszlás) beintegrálására is lehetőséget nyújt. A termékcsomag két
szoftver
modulja, a Capacity Manager és Change Manager valós, mért adatokra épülő tervezőeszközt ad az informatikai vezetők kezébe, és nem korábban betáplált adatokra hagyatkozik. A Capacity Manager eddig ismert funkciói (mint az energiaellátás, InRow hütés rack- és U pozíciók kapacitásának kezelése) mellett már a hálózati csatlakozások, födémteherbírás vagy akár az álpadlós hütés szimulációval kiegészített tervezést is lehetővé teszi”
– tette hozzá Szarka Attila.
 
Az APC DCPI Management Suite termékcsomaggal kiépített integráció nyílt, webszolgáltatásokra épülő alkalmazásprogramozási felület (API ) segítségével valósul meg, amely elérhetővé teszi az InfraStruXure Central által menedzselt berendezések adatainak és riasztásainak megjelenítését más felügyeleti rendszerek felhasználói felületein.
 
„A folyamatos m[%ITALIC%][%ITALIC%]ü[%ITALIC%][%ITALIC%]ködés fenntartása és az energiahatékonyság maximalizálása szempontjából létfontos­ságú, hogy egyetlen központi felületre tudjuk gy[%ITALIC%][%ITALIC%]ü[%ITALIC%][%ITALIC%]jteni és ellenőrizni a különböz[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%] gyártók berendezéseiből épülő informatikai környezetek és épületfelügyeleti rendszerek adatait” [%ITALIC%]– mondta John DiPippo, az APC adatközponti megoldásokkal, szolgáltatásokkal és szoftverekkel foglalkozó részlegének vezető alelnöke. [%ITALIC%]„Az új funkciókkal kiegészült APC DCPI Management Suite termékcsomag egyrészt a mért adatok és kritikus információk központi adattárházaként szolgál, másrészt fejlett szimulációs lehet[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%]ségeket biztosít a vállalat igényeinek megfelel[%ITALIC%][%ITALIC%]ő[%ITALIC%][%ITALIC%] változtatások, illetve az üzleti élet által elvárt bővítések tervezéséhez” – tette hozzá John DiPippo.
 
Az InfraStruXure Central új Modbus
TCP
kimenete szabványos megoldást nyújt a rack szintü energia-, hütés- és környezetadatok, valamint riasztások különböző épületfelügyeleti rendszerekbe integrá­lására. A kétféle rendszer közötti kommunikáció lehetővé teszi, hogy az adatközponti infrastruktúra és az azt támogató épület-infrastruktúra adatai egy rendszerben kerüljön megjelenítésre és feldolgozásra. Az InfraStruXure Central szoftver legfrissebb verziójának tömeges konfigurálási funkciója segítségével a felhasználók egyszerre több hálózati menedzsment kártyával rendelkező, hasonló APC eszköz konfigurációit tárolhatják, változtathatják vagy frissíthetik.
 
A Capacity Manager szoftver kiegészítései
 
Az emelkedő energiaköltségek jelentik talán a legfontosabb hajtóerőt a fizikai infrastruktúra átfogó és intelligens felügyeleti megoldásainak bevezetésére. Ezen termékek alkalmazásával elérhetővé válnak a fizikai infrastruktúra megtervezéséhez, felügyeletéhez és müködtetéséhez szükséges kulcsfontossá­gú információk. A növekvő energiaigény miatt olyan módszerre van szükség, amellyel hatékonyan ellenőrizhető egy vállalat különböző egységeire vagy egy közös telephelyen müködő több ügyfélre eső energiafelhasználás. A Capacity Manager szoftver új kiegészítése, az Energy Cost Management Report modul egy meghatározott eszközcsoport kWh -ban mért energiafelhasználását mutatja meg.
 
A Capacity Manager szoftver kiegészült az álpadlós hütési környezetek modellezésének képességével, az InRow és teremhütési megoldások levegőáramlási jellemzőinek ellenőrizhető­ségével. Ezen funkciók segítségével felfedezhetők a túlmelegedéshez, alacsonyabb rendelkezésre álláshoz és a kihasználatlan kapacitásokhoz vezető hütési problémák. Emellett a szoftver további kapacitási jellemzőket – például a födémteherbírás, illetve a hálózati és energiaellátási csatlakozók stb. – is számításba vesz, amikor helyet javasol egy új eszközök számára vagy jelentést készít a rackszekrényekben rendelkezésre álló kapacitásokról.
 
Az InfraStruXure Central háromféle kivitelben vásárolható meg a felhasználói igényeknek megfelelően növekvő bővítési lehetőséggel. Mindegyik készülék tartalmazza az adatközpont-felügyeleti
szoftverek
új generációját: a Change Manager, a Capacity Manager, a Surveillance modulok és a ModBus TCP kimenet szoftvereit, amelyek engedélyezése licenckulccsal történik. Az APC emellett teljes körü támogatási szolgáltatásokat is kínál az ügyfelek számára, többek között beszerelést, telepítést, konfigurációt, tanácsadást valamint képzési és oktatási szolgáltatásokkal segítik a rendszerek üzemeltetését.
 
Az InfraStruXure Central, Change Manager és Capacity Manager 5.1-es verziója 2009 második negyedévében válik világszerte elérhetővé.