Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2009-04-28

Az IQ Routes útvonal-kalkuláció, valamint a â??Továbbfejlesztett tájékoztatás a forgalmi sávokrólâ? funkció most elÅ?ször érhetÅ?k el a TomTom ONE és TomTom XL készülékeken is...

Az IQ Routes útvonal-kalkuláció, valamint a „Továbbfejlesztett tájékoztatás a forgalmi sávokról” funkció most először érhetők el a TomTom ONE és TomTom XL készülékeken is
 
A TomTom a mai napon bemutatta a világpiacon legtöbbet eladott navigációs rendszerének két új változatát. Az új TomTom ONE IQ Routes és a TomTom XL IQ Routes olyan vezető technológiákat sorakoztatnak fel, amelyek ezelőtt csak a TomTom csúcskategóriás TomTom GO sorozatával voltak elérhetők. Továbbá, a két teljesen új modellt a kiváló anyagminőség és a tökéletesített európai térkép jellemzi.
 
„Az új TomTom ONE és TomTom XL eszközök a középkategóriás készülékek csoportját erősítik, mivel első osztályú navigációt nyújtanak megfizethető áron” mondja el Corinne Vigreux, a TomTom ügyvezető igazgatója. „Az IQ Routes lehetővé teszi, hogy a volánnál ülők azokat az útvonalakat használják, amelyeket csak a jól tájékozott helyi lakosok ismernek, ezáltal megszabadít az idegeskedéstől és a stressztől, amit általában a helyismeret hiánya és a menetidő kiszámíthatatlansága okoz. Ezen felül az összetettebb közlekedési csomópontoknál a „Továbbfejlesztett tájékoztatás a forgalmi sávokról” funkció biztonságosabb és sokkal magabiztosabb érzést nyújt a volánnál ülőnek.”
 
A TomTom IQ Routes-szal a kormány mögött
 
Mivel az IQ Routes ismeri a valódi haladási sebességet az utakon tudja, hogy vasárnap éjjel a leggyorsabb út 55 percet vesz igénybe. Amíg, a hétfő reggeli útviszonyok miatt a legjobb, ha egy másik útvonalon indulunk el, ami 59 percet vesz igénybe.
 
[%IMAGE=9628%]A TomTom IQ Routes útvonal-kalkulációval való vezetés a mindenkor legmegbízhatóbb utat és útidőt igyekszik biztosítani használói számára. Attól függően, hogy a gépjármüvezető a hét melyik napján, a nap melyik órájában indul el, az arra az időpontra legmegfelelőbb út lesz kiválasztva. Az évek óta gyüjtött, valós tényeken alapuló adatok és mérések felhasználásával az IQ Routes útvonal-kalkulációs technológia minden olyan tényezőt figyelembe vesz, amely késleltetheti a gépkocsivezető útját. Mindazonáltal, a TomTom „Továbbfejlesztett tájékoztatás forgalmi sávokról” szolgáltatása biztonságosabbá teszi a bonyolult kereszteződésekben és több sáv váltása közbeni tájékozódást. Ez a funkció bizonyos időközönként szóbeli utasításokat ad és tisztán jelzi a kijelzőn, hogy melyik sávban, vagy melyik kijáraton haladjon a gépjármüvezető, aki ezáltal sokkal jobb képet kap a valós környezetéről.
 
A TomTom ONE IQ Routes modell 3,5
colos
képernyővel, új külsővel és a TomTom legújabb szoftverével rendelkezik. A TomTom XL IQ Routes modell tartalmazza a TomTom ONE képességeit és extra nagy 4,3 colos érintőképernyővel rendelkezik annak érdekében, hogy a használója jobban lássa környezetét.
 
Az új TomTom ONE és a TomTom XL IQ Routes modellek Magyarországon várhatóan májusban kerülnek a boltok polcaira.