Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
digimaniac - 2009-04-23

Az Eye-Fi kártya lényegében egy SD kártya és egy Wi-Fi adóvevÅ? együttese, mely bármilyen fényképezÅ?gépet Wi-Fi képes eszközzé varázsol, így képeinket vezeték nélküli kapcsolaton tölthetjük le...

Az Eye-Fi kártya lényegében egy
SD
kártya és egy
Wi-Fi
adóvevő együttese, mely bármilyen fényképezőgépet Wi-Fi képes eszközzé varázsol, így képeinket vezeték nélküli kapcsolaton tölthetjük le…
 
A legtöbb digitális kamera SD kártyát használ vagy legalábbis lehetőség van az SD formátum használatára is. A képek letöltésének módja nem sokat változott és bizony nem mindig van kedvünk a kábellel vagy kártyaolvasóval bajlódni. Az Eye-Fi kártyák az említett esetek mellet egy sor egyéb dolgot is megkönnyítenek, miközben egycsapásra Wi-Fi képességekkel ruházzák fel digitális fényképezőgépünket.
 
Az Eye-Fi egy speciális SD kártya, melynek 2 vagy 4
GB
-os memóriája van, illetve egy apró Wi-Fi adóvevőt is tartalmaz. A hozzáadott programmal  konfigurálhatjuk a kártyát is beállíthatjuk hogy milyen hálózathoz kapcsolódjunk, illetve a számítógépre való feltöltés után szeretnénk e a képeinket közvetlenül valamilyen internetes oldalra vagy fotótárba feltölteni.
 
Az Eye-Fi kártyák Windows és Mac
OS
operációs rendszerekkel is összekapcsolhatók. Az kártyák több száz fényképezőgéppel kompatibilisek, többek közt a legújabb Nikon D90-el is. A legdrágább 4 GB-os változat 100 dollárba kerül, ami meglehetősen sok, még a Wi-Fi képesség ellenére is tekintve, hogy 10 dollár körüli összegért már vehetünk egy hagyományos SD kártyát, de a kényelem és az extra funkciók sosem voltak olcsók.