Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-04-21

A Sharp legújabb Mebius PC-NJ70A netbook gépe érdekes újdonsággal kíván kitünni, ugyanis a hagyományos érintÅ?padot érintÅ?képernyÅ?vel helyettesítették...

 
A
netbook
piac egyre telítettebb és miközben mindenki igyekszik egy szeletet kihasítani a haszonból a gépek belső tulajdonságai alig különböznek. A gyártók ezáltal különböző extra szolgáltatásokkal és képességekkel igyekeznek felszerelni ezeket az apró masinákat. A Sharp Medius PC-NJ70A típusjelzésü modellje érintőpadjával illetve az azt helyettesítő érintőképernyővel igazi színfolt. A különleges irányító eszköz egy másodlagos
TFT
LCD
képernyő, mely 4
colos
és 854x480 pixeles felbontású.
 
A képernyő révén a különleges irányító eszköz sokkal többre képes, mint egy hagyományos érintőpad. Rajzolhatunk rajta, játékokat játszhatunk, akár videókat és nézegethetünk rajta, valamint képnézegetés közben indexképeket jeleníthetünk meg rajta. Egy fényérzékelő révén pedig a fényerő automatikusan a környezeti fényviszonyokhoz igazodik.
 
A gép egyéb specifikációi meglehetősen hétköznapi. A gép lelkét
Intel
Atom N270-es 1.6 GHz-es
processzor
jelenti, melyhez Intel 945 GSE lapkakészlet és 1
GB
rendszermemória társul. A gép fő kijelzője 10.1 colos
WSVGA
felbontású és a garfikus vezérlő a jó öreg Intel GA 950-es. Az adatainkat egy hagyományos 160 GB –os merevlemezen tárolhatjuk, valamint multiformátumú memóriakártya olvasó is került a gépbe.
 
Csatlakozási lehetőségek közt a hagyományos VGA,
USB
és vezetékes
Ethernet
csatlakozók mellett 802.11b/g és
Bluetooth
2.1-es adóvevő is beépítésre került a netbook-ba.
 
A 260x190x39.8 milliméteres méretekkel és megközelítőleg 1.46 kg-os súllyal rendelkező gép várhatóan 3 órás üzemidőre lesz képes és májusban kerül forgalomba a japán piacon megközelítőleg 190 ezer forintnak megfelelő összegért.