Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-04-21

A Google mérnökei ezúttal két kísérleti funkcióval egészítették ki a Google Labs funkciótárát, melyek a kronologikus hírkeresés és képfelismerÅ? rendszeren alapuló hasonló képek keresése...

A Google mérnökei ezúttal két kísérleti funkcióval egészítették ki a Google Labs funkciótárát, melyek a kronologikus hírkeresés és képfelismerő rendszeren alapuló hasonló képek keresése…
 
A keresőóriás az utóbbi időben elsősorban a Gmail fejlesztésével foglalkozott és nem igazán változtak a hagyományos keresési funkciók. Most azonban két igen izgalmas kísérleti megoldással gazdagodott a GoogleLabs eszköztár.
 
Az első egy Google Similar Images vagyis hasonló képek keresése funkció, melynek során a képkeresésnél kiadott találatok alatt egy új hivatkozást találunk, ami képfelsimerő rendszer segítségével vizuálisan hasonló képeket keres. Például ha egy arra geresünk hogy „Jaguar” a találatok közt kiválaszthatjuk, hogy az állatra vagy a kocsira gondoltunk és a nekünk tetsző képből hasonlókat kereshetünk.
 
A másik új szolgáltatás neve Google News Timeline, mely a hírkereső rendszer továbbfejlesztése. Szemben az alap Google News hírkereső funkcióval itt kornológikus sorrendben egy idővonalon szétszedve jelennek meg a hírek az általunk keresett témával kapcsolatban. A beállításoknál a vizuális megjelenés mellett a keresési illetve listázási paraméterek is részletesen konfigurálhatók.
 
Érdemes kísérleteznünk mindkét új keresési lehetőséggel.
 
Google News Timeline : [%A=http://newstimeline.googlelabs.com/%]http://newstimeline.googlelabs.com/[%A%]
Google Similar Images: [%A=http://similar-images.googlelabs.com/%]http://similar-images.googlelabs.com/[%A%]