Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Fotózás
MaxRay - 2009-04-20

Mai tippünkben egy érdekes kiegészítőt mutatunk meg, melynek segítségével egyetlen mozdulattal nyithatunk meg egy oldalon több linket, vagy tehetjük őket a kedvencek közé...

Mai tippünkben egy érdekes kiegészítőt mutatunk meg, melynek segítségével egyetlen mozdulattal nyithatunk meg egy oldalon több linket, vagy tehetjük őket a kedvencek közé…
 
Kereséskor, böngészéskor, vagy fórumok lapozgatásakor előfordulhat, hogy tanácstalanságunkban több linket is kinyitunk egyszerre hátha valamelyik a nekünk megfelelőt tartalmazza. Ezt hagyományos esetben csak egyesével kattintva számos müvelettel tehetjük meg, ami időigényes, hosszadalmas és fárasztó. Szerencsére a Firefox mérhetetlen kiegészítő tárházában erre is van megoldás egy külön bővítmény a Snap Links formájában.
 
A Sanp Links telepítése után a jobb egérgombot nyomva tartva egy jelölő négyzetet rajzolhatunk a weboldalra amit épp nézünk, és a négyzetbe eső linkek autoomatikusan új fülön lesznek megnyitva egyenként. Az alapbeállításoknál csak a fő linkek nyílnak meg, így ha egy Google keresőlapon végezzük ezt a müveletet, nem fognak a tárolt változatok és minden egyéb is kinyílni, csak a találatok fő linkjei.
 
A beállítások menüpontban természetesen beállíthatjuk, hogy a kijelöléskor ne megnyíljanak a linkek, hanem mondjuk kerüljenek a kedvencek közé, esetleg a linkeket a vágólapra is másolhatjuk egyszerre, és természetesen a funkció indításához is hozzárendelhetjük bármelyik egérgombunkat.
 
 
Link: [%A=http://snaplinks.mozdev.org/%]http://snaplinks.mozdev.org/[%A%]
(A mozilla.com kiegészítő listájában csak a régebbi verzió van)