Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-04-17

Még a legnagyobbakat sem kerüli el a válság és annak hatása. A Nokia 90 százalékos profit visszaesést könyvel el, ami nagyon rossz, de még nem veszteséges a cég...

Még a legnagyobbakat sem kerüli el a válság és annak hatása. A Nokia 90 százalékos profit visszaesést könyvel el, ami nagyon rossz, de még nem veszteséges a cég…  
Lassan már nincs megfelelő szó arra ami történik. Még a legnagyobb és legerősebb cégek is folyamatosan zuhanó bevételekről és negatív eredményekről számolnak be. A Nokia nyeresége 90 százalékot zuhant 2009 első negyedévében az előző év ugyanezen időszakához képest. Ez azonban még mindig azt jeleneti hogy a cég 122 millió euró hasznot termelt, de gondoljunk csak bele hogy egy éve még ez a szám több mint egy milliárd volt.
 
A csökkenésnek természetesen az egyik oka az eladások drasztikus visszaesése. A Nokia eladásai 27 százalékkal csökkentek a korábbi év ugyanilyen időszakához képest, miközben 24 százalékkal az előző negyedévhez képest. A Nokia piaci részesedése is csökkent a korábbi 39 százalékról immár 37 százalékra csúszott a mérce, de ezzel még mindig a vezető mobiltelefon gyártónak számítanak.
 
 
Hogy mondjunk valami jót is a sok rossz közöl, a Nokia 5800 XpressMusic eladások meghaladták a 3 millió készüléket a tavaly novemberi bemutatás óta.