Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-04-17

Az Office-hoz kötÅ?dÅ? termékek új hullámának elsÅ? tagjaként a Microsoft Exchange Server 2010 elsÅ?ként lép színre...

 
A Microsoft kibocsátotta a Microsoft egységes kommunikációs termékcsaládjához tartozó Microsoft Exchange Server 2010 nyilvános bétaváltozatát. A Microsoft Office-hoz kötődő termékek következő hullámához tartozó Exchange 2010 az első olyan szervermegoldás, amely a helyben telepített szoftverként és online szolgáltatásként történő használatot egyaránt támogató, új generációs Microsoft szervertechnológia jegyében készült.
Az Exchange 2010 új integrált
e-mail
archívumot és különféle költségcsökkentő és felhasználói élményt javító jellemzőket is tartalmaz. A nyilvános béta mától tölthető le a [%A=http://www.microsoft.com/exchange/2010%]http://www.microsoft.com/exchange/2010[%A%] címről.
Az Exchange Server 2010 az idei év második felében kerül piacra. A Microsoft Office 2010 és a hozzá kötődő termékek technikai előzetese (TP) 2009 harmadik negyedévében jelenik meg, piaci bevezetésük pedig 2010 első felében várható.
„Az Exchange 2010 vezeti be a Microsoft egységes kommunikációs szoftvereinek következő generációját. Ez az első szerver, amelynél a fejlesztés kezdetétől fogva törekedtünk a helyszínen telepített szoftverként és online szolgáltatásként történő használat egyidejü támogatására”[%ITALIC%] – nyilatkozta Rajesh Jha, a Microsoft Exchange termékekért felelős alelnöke. [%ITALIC%]„Ez a kiadás új archiválási és végfelhasználói innovációkkal emeli még magasabbra a mércét, és segít a vállalatoknak költséget, a dolgozóknak pedig időt megtakarítani.”
Az új hullám első tagja
Az Exchange 2010 a Microsoft Office-hoz kötődő termékek következő hullámának elsőként bevezetett tagja. Az Exchange mellett a Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010 és Microsoft Project 2010 szoftvereket tartalmazó új hullám célja, hogy egységes használati élményt biztosítson minden eszközön, megkönnyítve ezzel a felhasználóknak a dokumentumok létrehozását, szerkesztését és a tetszőleges helyszínről folytatott együttmüködést.
Várható piaci bevezetés
Az Exchange Server 2010 kétezerkilenc második fél évében kerül piacra. A többi Office termék – Microsoft Office 2010, Microsoft SharePoint Server 2010, Microsoft Visio 2010 és Microsoft Project 2010 – technikai előzetesének megjelenése 2009 harmadik negyedévében, tömegpiaci bevezetése pedig 2010 első fél évében várható.