Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-04-15

Sokszor előfordulhat, hogy a JavaScript által megnyitott ablakokban nincs lehetőség átméretezésre, vagy változtatásra ám az ilyen weblapokból nyíló ablakokat is megzabolázhatjuk...

 
Számos weboldalnál egy igen bosszantó jelentség, hogy bizonyos funkciók egy JavaScript utasítássor hatására külön ablakban nyílnak meg, melyben nincsenek vezérlők, illetve ami még fontosabb nem lehet átméretezni, vagy kedvünk szerint szabályozni. Szerencsére erre is van megoldás és néhány belső konfigurációs pont átszabásával kezünkbe vehetjük az irányítást.
 
A konfigurációhoz a címsorba írjuk be a már ismert about:config parancsot majd nyomjunk Enter-t. A szürő (Filter) mezőbe írjuk be a „dom.disable_window_open_feature” kifejezést. A fennmaradó lista tartalmazza mindazokat a beállításokat melyek engedélyezik, illetve tiltják a böngésző elemek és funkciók JavaScript általi vezérlését és eltüntetését. Ha bármit True-ra vagyis igazra állítunk akkor az adott elem mindig látható marad, nem tudja egyetlen JavaScript ablak sem eltüntetni.
 
Például a „dom.disable_window_open_feature.close” a bezárás gombért felel, így ha ennek az értéke egy logikai igaz akkor mindig lesz bezárás gombunk. A „dom.disable_window_open_feature.resizable” pont az ablak átméretezésért felelős a „dom.disable_window_open_feature.scrollbars” pedig a görgetősávokra vonatkozó beállítás.