Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-04-15

Az Icon7 egyike a periféria piac legújabb szereplÅ?inek, ám innovatív megoldásaik révén hamar megvethetik a lábukat. Ilyenek az iF díjjal kitüntetett Twister Evolution vagy a Z500 játék egér...

 
Az Icon7 egy igen fiatal tajvani cég ám nagy ambíciókkal és fokozatosan bővülő termékpalettával kíván teret hódítani. A mindössze 2 éve létrehozott vállalat számítógépes perifériákkal, billentyüzetekkel, egerekkel, webkamerákkal foglalkozik, és ebben az évben már két egerük is nemzetközi elismerést kapott.
 
Az egyik ilyen az Icon7 Twister Evolution, mely elnyerte a 2009-es
iF
design díjat. A Twister Evolution külön legessége, hogy hagyományos lézeres egérként is használhatjuk, ám ha a hátulsó részét átfordítjuk, akkor az egér kiegyenesedik és prezentációs segédeszközként funkcionál. További érdekesség ebben az alakváltó egérben, hogy a két egérgomb közt nem görgőt, hanem egy érintés érzékeny görgető sávot találunk, mely az ujjunk mozgásának megfelelő sebességgel görget horizontálisan és vertikálisan egyaránt. A vezeték mentes egér saját, az egérbe süllyeszthető adapterrel kommunikál a számítógéppel, mely 20 méteres mozgásteret biztosít.
 
Az Icon7 S450 egy klasszikus modell, mely nem saját adapterrel, hanem
Bluetooth
kapcsolat segítségével kommunikál gépünkkel. Az Icon7 S450 könnyed és gyors használatot kínál. Mivel jelfogadó nem szükséges hozzá, egy szimpla bekapcsolás után azonnal élvezhetjük a vezeték nélküli technológia adta kényelmet és a fejlett lézerérzékelő által biztosított navigálást szinte bármilyen felületen. Az S450
dpi
kapcsolójának 2 másodpercig tartó lenyomásával 800/1200/1600 dpi értékeket állíthatunk be az alkalmazásnak megfelelően. A Microsoft Vista ablak kezelése pedig növeli a munka hatékonyságát.
 
Az Icon7 S450 Bluetooth lézer egér már megvásárolható 10.990,- forintos bruttó végfelhasználói áron, a Twister Evolution várhatóan 16 ezer forint körüli összegbe fog kerülni.
 
[%IMAGE=9482%] Egy
HD
képes webkamera

 
Az Icon 7 a mai napon hivatalosan is bemutatta HD képminőséget biztosító Cyris webkamera termékcsaládját. A 2
megapixeles
érzékelővel ellátott Cyris  T620 HD webkamera a piacon jelenleg kapható webkamerák között az egyik legnagyobb felbontást nyújtja.
 
A 2 megapixeles kamera 1600 x 1200 pixeles minőségben rögzíti a képeket, melyeket aztán könnyedén megoszthatunk barátainkkal, családunkkal a népszerü oldalak egyikén, mint a YouTube, Facebook, MySpace, vagy DailyMotion. Azok számára, akik kedvelik az élő videó beszélgetéseket, a Cyris T620 HD egyedülállóan kristály tiszta képet kínál. A kiváló képminőséget bizonyítandó a Cyris T620 minden esetben eléri az 5
megapixel
állókép felbontást. A beépített visszhangmentes mikrofon pedig lágy és tiszta hangot kínál.
 
A kamerához kapunk egy Icon7 vLife programot, mely szórakoztató és felhasználóbarát alkalmazásokat rejt magában. Többek közt a vLife segítségével megoszthatjuk az asztal és a képernyő egy részét vagy egészét online beszélgetőpartnerünkkel.