Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-04-14

A webes levelezÅ?rendszereknél képet legfeljebb mellékelhetünk levelünkhöz, ám a Gmail-ben immár a szövegbe is beszúrhatunk képet, mintha csak szövegszerkesztÅ?ben lennénk...

 
A Gmail lassan, de biztosan fejlődik, és ahogy lépésről lépésre egyre több funkciója lesz, kezd hasonlítani egy klasszikus levelező kliensre. A mostani apró fejlesztés a képek beillesztésének lehetőségét gazdagítja.
 
A képeket egy web-es levelező rendszerben általában csak mellékelhetünk a levelünkhöz, a Gmail-ben azonban immár közvetlenül a szövegbe is beszúrhatunk képet, mintha csak egy szövegszerkesztőben lennénk. Ehhez először aktiválnunk kell a funkciót a beállításokon belül található Labs menüpontban, melyet követően megjelenik a szövegformázó ikonsorban a kép beszúrására vonatkozó funkció. A beszúrt képek egyelőre nem futtathatók körbe szöveggel, de a méret három lépcsőben változtatható.
 
Így most már nem kell különféle trükkökkel és kerülőutakon képekkel büvészkednünk, hanem egyszerüen a szövege illeszthetünk egy logót, illusztrációt vagy bármit.