Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-04-14

A nagyjából egy hónappal ezelÅ?tti házkutatás után, a Német hatóságok egyszerüen törölték a wikileaks.de domain címet, mely Theodor Reppe tulajdonában van...

A nagyjából egy hónappal ezelőtti házkutatás után, a Német hatóságok egyszerüen törölték a wikileaks.de
domain
címet, mely Theodor Reppe tulajdonában van…
 
A Német hatóságok komoly támadásba lendültek a Wikileaks ellen ahol tavalyi év során a németországi hírszerző hivatalra (Bundesnachrichtendienst - BND)nézve kényes információk kerültek ki. A Wikileaks ezen felül több ország titkolt internetes tiltólistáját is nyilvánosságra hozta többek közt az Ausztrál feketelistát is. Ezt követően márciusban házkutatást tartottak a német hatóságok Theodor Reppe otthonában akinek a nevén lett bejegyezve több más domain mellett a wikileaks.de is.
 
A korábbi házkutatás során a Wikileaks üzemeltetői hangsúlyozták, hogy Reppe nem aktív munkatársa a programnak, mindössze a név megvásárlásával lett a szponzoruk. A domain megszüntetésekor a tulajdonost nem értesítették, és az esetleges átregisztráláshoz szükséges információkat sem adták meg. Ezzel gyakorlatilag a wikileaks.de teljesen megszünik müködni.
 
Az oldal elérhetőségét ez alapvetően nem befolyásolja és továbbra is látogatható marad többek közt a [%A=http://www.wikileaks.org/%]www.wikileaks.org[%A%] illetve más hivatkozási címekről is.