Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-04-10

A Lazarus egy igen hasznos kiegészítő, mely menet közben rögzíti az ürlapok tartalmát, így ha valami okból elvesztenénk a lapot, az adatokat akár több nappal korábbról vissza tudjuk állítani...

A Lazarus egy igen hasznos kiegészítő, mely menet közben rögzíti az ürlapok tartalmát, így ha valami okból elvesztenénk a lapot, az adatokat akár több nappal korábbról vissza tudjuk állítani…
 
Hányszor fordult már elő, hogy egy ürlapon hosszú perceket vagy akár fél órát is elbíbelődtünk vagy éppen valaki a kitöltés közben hívott minket félre és mire befejeztük és megnyomtuk az elküldés gombot történt valami. Ez lehet session vagyis munkafolyamat időtúllépés, böngésző hiba és még számtalan dolog, ám a végeredmény ugyanaz: eltüntek a begépelt adatok és kezdhettünk mindent előröl.
 
Szerencsére a Firefox-ban erre is van megoldás ahogy szinte már lassan minden napjainkban felmerülő problémára. Ez alkalommal is bővítményt hívunk segítségül, mely Lazarus névre hallgat, mely egy ürlap visszaállító és mentő kiegészítés. A Lazarus gyakorlatilag minden begépelt karaktert azonnal elment és egy a merevlemezünkön elhelyezett SQLite adatbázisban kódolva tárolja, így függetlenül attól, hogy rákattintottunk e az elküldés gombra, minden adatunk meglesz, amit egyszer beírtunk. A kiegészítő akár fórum szövegmezők tartalmát is megjegyzi így valóban számtalan élethelyzetben nyújt nagy segítséget.
 
Bármikor szükségünk van egy ürlap újbóli kitöltésére, csak kattintsunk jobb egérgombbal az oldal üres részén, és a megjelenő menüből válasszuk a „Recover Form” opciót. Természetesen lehetőség van egyez mezők, vagy a teljes ürlap tartalom visszahozására, a konfigurációs lehetőségeknél pedig beállíthatjuk még azt is, hogy mennyi idő múlva törlődjenek az ürlap tartalmak.
 
Ez a kis kiegészítő egy rendkívül bosszantó és sokszor előforduló problémára nyújt fájdalommentes megoldást.
 
Link: [%A=https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6984%]https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/6984[%A%]