Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-04-09

ElsÅ? hallásra talán ellentmondásosnak tünhet egyetemi elÅ?adásokat keresni a különféle házi illetve zenei videók közt, ám a YouTube-on belül immár egy külön szekcióban hallgathatunk elÅ?adásokat...

 
Az elképzelés roppant érdekes és nagy lehetőségeket rejt magában. Ingyen elérhető bárki számára az egyetemi elődadás ráadásul tetszőleges alkalommal visszajátszva, megállítva, a nekünk legmegfelelőbb módon és sebességgel tálalva. Sajnos a rendszer egyelőre csak angol nyelvü anyagokat és néhány kanadai egyetem anyagait tartalmazza, de a szám egyre növekszik.
 
A most különválasztott és külön címen ([%A=http://www.youtube.com/edu%]http://www.youtube.com/edu[%A%] ) elérhető oldalon több mint 100 egyetem videói közül válogathatunk, melyek közt megtalálható a Stanford, MIT, Harvard, és az UC Berkeley is. Vannak egyszerü bemutató videók, de bőségesen találunk videókat egyenesen az osztály vagy előadó termekből. Sok egyetem gyüjteményében találunk vendégelőadók előadásairól videókat, de vannak teljes tananyagok is szép számban.
 
Aki kellő angol nyelvtudással rendelkezik, mindenképp látogassa meg az oldalt, hiszen perceken belül a legkülönfélébb témákban vehetünk leckéket. Megtanulhatjuk hogyan kell helyesen mesterszakácshoz illően hagymát szeletelni, de elmélyedhetünk az elektronika, fizika, vagy véges matematikai leckékben is. Mindezt pedig egy jól ismert és egyszerü felületen tehetjük.