Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
business_guru - 2009-04-09

A Kingston bejelentette, hogy forgalomba hozza a hardveralapú 256 bites AES titkosítással ellátott, új DataTraveler Locker USB-meghajtót...

A Kingston bejelentette, hogy forgalomba hozza a hardveralapú 256 bites
AES
titkosítással ellátott, új DataTraveler Locker USB-meghajtót...  
 
 
A pendrive megfizethető áron, titkosított zónájának köszönhetően vállalati szintü adatbiztonságot kínál az egyedi felhasználók, illetve a kis és közepes vállalkozók számára egyaránt.
 
Az egyre gyakoribb adatvesztési botrányok a fogyasztók és vállalatok számára is egyértelmüvé tették, hogy fontos adataikat kiemelt védelemben kell részesíteniük.
 
„Szinte mindenki, aki USB-eszközt használ, legalább egyszer veszítette már el pendrive-ját. A felmérések ennek ellenére mégis azt mutatják, hogy nagyon kevesen használnak USB-titkosítást, és ezzel komoly veszélynek teszik ki bizalmas adataikat és információikat”[%ITALIC%] – mondta Kaszál Norbert, a Kingston Technology Magyarországért és Szlovéniáért felelős üzletfejlesztési menedzsere. [%ITALIC%]„Legyen szó otthoni vagy akár céges számítógépről, az első fontos lépés adataink védelme érdekében a titkosított USB-meghajtók használta.”
 
A DataTraveler Locker hardveralapú, 256 bites
AES
titkosítást használ. Memóriája egy nyilvános és egy titkosított zónára oszlik, ez utóbbiban, még a meghajtó elvesztése vagy ellopása esetén is idegenek számára hozzáférhetetlen marad a rajta tárolt információ. Tekintve, hogy nincsen szükség alkalmazások telepítésére vagy rendszergazdai jogosultságokra, a DataTraveler Locker bármilyen környezetbe gyorsan beilleszthető, és azonnal használható.
 
„Nem vitás, hogy manapság az adatok biztonságának szavatolása nem csak a nagyvállalatok, hanem a fogyasztók és kisvállalatok számára is kiemelt fontosságú. A Kingston DT Locker nem csak megfizethető áru és könnyen használható, de a titkosított zónájának köszönhetően azt is biztosítja, hogy az itt tárolt bizalmas adatok mindig rendkívüli biztonságban legyenek”[%ITALIC%] – folytatta Kaszál Norbert. [%ITALIC%]„A fejlett 256 bites AES-titkosítás feltörése több mint 100 trillió évébe telne egy hackernek, ráadásul az USB-meghajtó tíz sikertelen bejelentkezési kísérlet után automatikusan blokkol, így a felhasználó már csak a Format funkciót érheti el, tehát az adatok semmiképpen nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe” – tette hozzá Kaszál Norbert.
        [%TAB%]
A Kingston új DataTraveler Locker USB-meghajtói 4, 8 és 16
GB
-os kivitelben lesznek kaphatók, öt éves teljes körü garanciával.