Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
business_guru - 2009-04-09

Bármilyen ellentmondásosnak is hangzik a Microsoft biztonsági jelentése arra utal, hogy a vírusoktól való fokozott félelem révén az ál-vírusíirtók okozta fertÅ?zések száma jelentÅ?sen megnÅ?tt...

 
Többször rávilágítottunk már, hogy a vírusok, rootkit-ek és más fertőző programok, valódi veszélyt jelentenek és védekezni kell ellenük. Mi van akkor ha maga az állítólagos vírusirtó maga a fertőzés. A történet valóban ilyen kusza, ugyanis a kártékony programok egy külön családjába tartoznak az olyan kódok, melyek látszólag jótékony hatású programok, ahhoz tartozó weboldallal, ám telepítés után fura dolgokat müvelnek. Az ilyen programok szerencsés esetben csak reklámokat nyitogatnak, de akár az egész gépet zombivá alakíthatják, kiszolgáltatva minden adatunkat.
 
A Microsoft utolsó 2008 második félévre vonatkozó jelentése szerint 4.4 millió
PC
ről takarították le az egyik lefertőzőbb hamis biztonsági programot a Win32/Renos nevü „alkalmazást”. Ez a szám 68 százalékos növekedést jelent az előző félévhez képest. Ennek a növekedésnek a hátterében egyebek mellett a Conficker néven ismert vírus és annak variációitól való félelem húzódik, illetve egy általános (és jogos) félelem a kártékony programoktól.