Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sulaki - 2009-04-09

Már 10 csatorna a magyar DAB+ kínálatban...


 
Az Antenna Hungária Budapest és környékén április végéig elérhető, DAB+ rendszerü digitális földfelszíni rádiós kísérleti sugárzása április elején kibővült a radiocafé müsorával, ezáltal az elérhető csatornák száma immáron tízre emelkedett. A kísérleti szolgáltatás immáron négy magyar közszolgálati és három magyar kereskedelmi csatornát tartalmaz a továbbra is elérhető három svájci adó mellett.
 
Az Antenna Hungária célja a kísérleti sugárzással olyan új technikai megoldás bemutatása a partnerei, a rádiós tartalomszolgáltatók felé, amelyet igénybe véve a rádiócsatornák a XXI. századnak megfelelő színvonalon és minőségben szólhatnak a hallgatóikhoz.
 
A jelenleg Budapesten és annak 60 km-es körzetében analóg módon fogható radiocafét tulajdonló Est Media Group tervei között szerepel egy országos lefedettségü hálózaton hallgatható rádióadás elindítása is.
 
„Amellett, hogy általában véve is igyekszünk támogatni a korszerü digitális technológiák térnyerését, reményeink szerint a DAB+ rendszerü platformon történő megjelenés előnyként szolgálhat majd az országos analóg rádiófrekvenciák megújításáért folyó verseny során is. Részben ezért is döntöttünk úgy, hogy részt veszünk a kísérleti DAB+ sugárzásban, részben pedig annak érdekében, hogy a  kísérlet során konkrét müszaki, vételi tapasztalatokat is szerezzünk” – hangsúlyozta Kelemen Zoltán, a radiocafé ügyvezető igazgatója.
 
„Üdvözöljük a radiocafé döntését, melynek értelmében részt vesznek a DAB+ kísérleti sugárzásban, örülünk annak, hogy a rádió azt a szándékát is kinyilvánította, hogy a közeljövőben állandóbb jelleggel csatlakozna a platformhoz. Véleményünk szerint ez egy lényeges döntés egy olyan rádiós müsorszolgáltató tulajdonosa részéről, mely országos analóg rádiófrekvenciához szeretne jutni, emellett pedig a DAB+ platformon történő megjelenésével időben fel tud készülni az analóg rádiós hálózatok 2014 végére tervezett lekapcsolására” – emelte ki Jean-Francois Fenech az Antenna Hungária Zrt. vezérigazgatója.
 
 
    [%TAB%]
 
 
[%BOLD%]
[%BOLD%]Az Antenna Hungária által nyújtott digitális rádiós sugárzás paraméterei:
 
Platform
Programok
Telephely
Mux
Csatorna
Frekvencia
DAB+
MR1, MR2, MR3, radiocafé, Sláger Rádió, Gazdasági Rádió, Katolikus Rádió, Swiss Jazz, Swiss Classic,
Swiss Pop
Budapest Széchenyi-hegy
 
Mux A
 
 
11D
 
 
222,064 MHz
 
Budapest Száva utca
Budapest Hármashatár-hegy
[%UNDERLINE%] [%UNDERLINE%]