Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
MaxRay - 2009-04-08

A Fujitsu teljes tulajdonú leányvállalataként müködÅ? Fujitsu Technology Solutions elérhetÅ?vé teszi a Dinamikus Infrastruktúrák globális portfolióját az EMEA-régióban...

 
 
A Fujitsu Siemens Computers mától a Fujitsu Limited 100 százalékos leányvállalataként, Fujitsu Technology Solutions (Holding) B.V. néven folytatja müködését. Az új cég a Fujitsu Services-zel együtt, egységes vezetés mellett, a Fujitsu márka égisze alatt dolgozik tovább. Mindkét szervezet átfogó termék-, megoldás- és szolgáltatásportfólióval áll az EMEA-régióbeli vállalatok rendelkezésére.
 
Az erős EMEA-régióbeli jelenléttel rendelkező Fujitsu Technology Solutions teljes integrálása katalizátorként ösztönzi a Fujitsu valódi világcéggé fejlődését. Ezt a célt szem előtt tartva a Fujitsu komoly összeget fektet európai müködésébe, és új európai hídfőállás kiépítésével folytatja globális terjeszkedését.
 
„A Fujitsu Technology Solutions képességeivel és globális nézőpontjával átalakíthatjuk a Fujitsu üzletvitelét” – mutatott rá Kuniaki Nozoe, a Fujitsu Limited elnöke. „Az új termékek születésekor globálisan gondolkodhatunk, ugyanakkor helyi kiszolgálásban részesíthetjük ügyfeleinket. A Fujitsu Technology Solutions révén a Fujitsu Csoport a világon mindenütt tökéletesen integrált termékekkel és megoldásokkal láthatja el ügyfeleit.”
 
Európai beruházás
 
A platformtermékek kutatás-fejlesztését optimalizálva a Fujitsu és a Fujitsu Technology Solutions mindenütt innovatív és versenyképes költségszintü termékekkel léphet piacra. Az együttmüködés részeként a Fujitsu Technology Solutions lesz a Fujitsu globális K+F tevékenységének egyik központja. Az EMEA-régióban több mint 10 ezer főt és azon belül ezernél is több mérnököt foglalkoztató szervezet bevált müszaki szakértelmét kamatoztatva irányítja majd a Fujitsu Csoport globális platformtermékeinek, szoftvereinek és szolgáltatásainak fejlesztését. Müncheni, paderborni és augsburgi egységeiből a Fujitsu Technology Solutions felel az
Intel
architektúrára (IA) épülő szerverek és tárolótermékek globális fejlesztéséért. Ezzel a tervvel összhangban a Fujitsu komoly K+F beruházásokat tervez Európában, elsősorban Németországban. A cég Augsburgban kívánja koncentrálni a Fujitsu Csoport teljes IA-szerverfejlesztési tevékenységét. Az új, egységes globális K+F központban japán mérnökök segítik majd német kollégáik munkáját.
 
 
Vezető szerep az IA-szerverek és tárolók globális piacán
 
A Fujitsu globális termék- és szolgáltatásfejlesztési stratégiájában központi szerepet játszanak az IA-szerverek. Ezek képezik jövőbeni növekedése alapplatformját. Az európai müszaki precizitás és minőség iránti elkötelezettség jegyében a vállalatcsoport a Fujitsu Technology Solutionst jelölte ki globális IA-szerverdivíziója székhelyéül, és a jövőben itt fejleszti, gyártja és dobja piacra globális IA-szerverportfóliója tagjait. Ezen túlmenően a Fujitsu a gyártási és tesztstruktúra egységesítésével, az augsburgi és fukushimai telephelyen zajló gyártótevékenység konszolidálásával kíván felkészülni a globális tömeggyártásra. Ezek az intézkedések ambiciózus célokat szolgálnak: globális szemléletével a Fujitsu még magasabbra emeli a mércét. A már 2007-ben is 240 ezer IA-szervert értékesítő Fujitsu platformtermék-stratégiájának központi elemévé tette ezt a terméket, és induló célként 2010-re a globális forgalom megkétszerezését, vagyis az 500 ezres értékesítési darabszám elérését tüzte ki maga elé.
 
Az ügyfeleknek nyújtott előnyök, értékesítési csatornák
 
A Fujitsu Technology Solutions integrálása az ügyfelek és az értékesítési partnerek szempontjából is gyümölcsöző beruházás. A Fujitsu Technology Solutions kiterjedt EMEA-régióbeli ügyfélköréhez hozzáférve a Fujitsu bővítheti jelenlétét a feltörekvő piacokon. Emellett a globális csoport a vállalat 1700 közvetlen és 43 ezer közvetett partnerből álló, jól müködő viszonteladói hálózatát is elérheti, kamatoztathatja a Fujitsu Technology Solutions hagyományos értékesítési szakértelmét, tapasztalatait, és a szervezet bevált gyakorlatának megosztásával fejlesztheti tovább a Fujitsu globális partnerértékesítési tevékenységét.
 
Másik oldalról az ügyfelek és a partnerek számára előnyt jelent a közös szolgáltatási és termékportfólió globális elérése, csakúgy mint a világ negyedik IT-szolgáltatójának erős pozíciója és megbízhatósága. Mindannyian a megszokott és jól ismert helyi kapcsolattartókkal dolgoznak tovább, és a teljes Fujitsu portfólió egyedi igények szerint testre szabott megoldásaiból válogathatnak.
 
A Fujitsu Technology Solutions integrációja jól példázza a Fujitsu globális szemléletét, és a globális gondolkodás és a helyi cselekvés együttesén alapuló mottóját: „think globally, act locally”.
 
Dinamikus Infrastruktúrák az EMEA-régióban
 
A Fujitsu Technology Solutions 2008 novemberében mutatta be a termékei és szolgáltatásai, magasabb szintü megoldáscsomagjai, valamint irodai és adatközpontos felhasználásra szánt menedzselt infrastruktúrái köré épülő Dinamikus Infrastruktúrák stratégiát. A vállalat jelenleg a „szolgáltatásként nyújtott infrastruktúra” (Infrastructure-as-a-Service) megoldások fejlesztésén dolgozik.
 
A Fujitsu teljes tulajdonú leányvállalataként a Fujitsu Technology Solutions elérhetővé teszi az EMEA-régióbeli céges ügyfelek számára az IA-szervereken alapuló Dinamikus Infrastruktúrák globális portfólióját, az azokat kiegészítő innovatív szolgáltatásokat csakúgy, mint a Fujitsu Services-zel közösen testre szabott termékeket és IT-megoldásokat is tartalmazó konstrukciókat.
 
A Dinamikus Infrastruktúrák céges ügyfelekre koncentráló filozófiája tökéletesen összhangban áll a Fujitsu üzleti stratégiájával, amelynek jegyében a 2007-es pénzügyi évben az IT-platformokat és -szolgáltatásokat értékesítő Technológiai Megoldások divízió generálta a vállalat konszolidált árbevételének 57, és nyereségének 68 százalékát.
 
A Fujitsu Csoport globális átalakulása
 
Richard Christou, a Fujitsu Technology Solutions alelnöke és igazgatósági elnöke felel a Fujitsu Csoport üzleti stratégiájának átalakításáért és végrehajtásáért a Japánon kívüli piacokon. Ő hozta létre a londoni központú Fujitsu Global Business Groupot, amelyet ma is elnökként irányít. Ez a csoport fogja össze a Fujitsu összes Japánon kívüli érdekeltségét, köztük a Fujitsu Technology Solutionst és a Fujitsu Servicest is, és konszolidál bizonyos globális tevékenységeket: pl. a marketinget, szállításokat és ügyfélkezelést. A Fujitsu EMEA-régióbeli szervezete három üzleti régióra tagolódik: az Egyesült Királyságra és Írországra, Észak-Európára és a Kontinentális Európára. A Fujitsu Technology Solutions területének nagy része Közép-Európához tartozik. Ezt a területet Kai Flore irányítja, aki a jövőben is a Fujitsu Technology Solutions elnök-vezérigazgatójaként dolgozik.
 
A Fujitsu Technology Solutions integrálása jelentős előrelépés a vállalatcsoport Japánon kívüli jelenlétének bővítése felé. Fő célja az élénkülő kereslet kielégítésére képes, globális IT-szolgáltatási szervezet létrehozása. A német müszaki precizitás és a sikeres üzleti stratégia mellett a Fujitsu azokat a speciális értékeket is nagyra becsüli, amelyekkel a Fujitsu Technology Solutions a Fujitsu kultúráját és üzletviteli filozófiáját gazdagítja.
 
A Fujitsu Technology Solutions jól beilleszkedik a Fujitsu családba, hiszen a két cég kezdettől fogva sok közös értékkel rendelkezik. Kai Flore, az új Fujitsu Technology Solutions elnök‑vezérigazgatója ezzel kapcsolatban így fogalmazott: „A Fujitsuval olyan erős és megbízható anyavállalatra tettünk szert, amely teljes mértékben támogatja szervezetünk üzleti stratégiáját és céljait. A Fujitsu haladó szellemiségü IT-cég, amelynek – hozzánk hasonló módon – alapvető jellegzetességei közé tartozik a K+F tevékenység iránti elkötelezettség. A Fujitsu Csoport tökéletes közeg a Fujitsu Technology Solutions integrálásához.”