Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-04-07

A Windows XP rendkívüli sikere tovább folytatódik, hiszen nemcsak a netbook-ok tartják életben, hanem lesz a Windows 7 mellett is XP-re való visszatérési lehetÅ?ség...


A Windows Vista már első pillanatban sem volt sikeres és ez idővel továbbromlott. A felhasználók és a cégek is akik kipróbálták sokszor tértek vissza XP-re aminek megvannak az okai. A jó öreg Windows XP azonban továbbra is velünk lesz a Windows 7 megjelenésekor is, hiszen a jelenleg információk szerint lesz hivatalos gyártói lehetőség Windows 7-ről visszatérni Windows XP-re.

A
downgrade
lehetőség egy új
OS
esetében nem ritka, és főképpen a Vista esetében került ez a fogalom előtérbe. De úgy fest, hogy a Windows XP továbbra sem akar megszünni és a kezdetekben nehezen fogadott operációs rendszer olyan stabil talajon áll, amit nehéz megmozdítani alóla.

Mindazonáltal a Windows XP sem élhet örökké és ha lassan is, de idővel el fog tünni, annál is inkább mivel a támogatottsága is közeleg a végéhez, habár a Microsoft ez már többször kitolta, lévén a Vista nem váltotta fel, illetve a
netbook
gépek is többségében XP-vel kerülnek orgalomba. A Vista-ról XP-re váltott felhasználók azonban ingyenesen frissíthetnek majd Windows 7-re, de ez nem lesz teljesen fájadlommentes mivel az XP felhasználóknak minden valószínüség szerint ehhez teljesen újra kell majd telepíteni a gépet és nem lesz mód hagyományos értelemben vett frissítésre.