Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-04-07

A jelenlegei gazdasági helyzet és azzal járó csökkenÅ? vásárló erÅ? az IT szektor szinte minden részére kihat, és nem kivétel a HTC sem...

 
Még a legerősebb cégek sem mentesülnek a jelenlegi gazdasági helyzet okozta hatásoktól, és bár nem mindenki számára jelent ez olyan drasztikus helyzetet, mint mondjuk a Sony-Ericsson számára azért a hatások érződnek.
 
A HTC márciusban végződött első negyedéve sem lett valami rózsás, ugyanis a számok 30 százalékos bevétel visszaesést mutatnak az egy évvel korábbi időszakhoz képest, amikor a cég bevétele 210 millió dollár volt, míg jelenleg csak 146.7 millió dollár volt. A cég össz bevétele pedig 3.4 százalékkal esett vissza, azonban meglepő módon a HTC nem a gazdasági helyzetet, hanem egyes termékei szállítási nehézségeit okolja.
 
Ezzel szemben az elemzők azt jósolják, hogy a HTC következő negyedévben illetve az egész 2009-es évben emelkedő bevételekkel számolhat és éves viszonylatban kétszámjegyü növekedésre is számíthatunk. Habár ez a kijelentés némileg megingott az első negyedéves eredmények láttán, nem elképzelhetetlen a növekedés, annál is inkább, mivel a cég Touch sorozata igen népszerü.