Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
Sci-Fi - 2009-04-06

Az LG PS8000 új Full HD plazmatévéje a legmodernebb technológiáknak köszönhetÅ?en jobb fényerÅ?t, kisebb mértékü tükrözÅ?dést és gyors válaszidÅ?t biztosít, mindezt 600 Hz-es képfrissítéssel...

Az LG PS8000 új Full
HD
plazmatévéje a legmodernebb technológiáknak köszönhetően jobb fényerőt, kisebb mértékü tükröződést és gyors válaszidőt biztosít, mindezt 600 Hz-es képfrissítéssel.



A dél-koreai gyártó idei egyik kiemelkedő fejlesztése, hogy a legújabb LG tévék nemcsak hagyományos DivX, hanem HD
DivX
formátum lejátszására is képesek. A PS8000 készülékkel így
Full HD
vagyis
1080p
minőségben élvezhetjük a filmeket. A felhasználók kényelmét szolgálja, hogy a televízió
USB
csatlakozón keresztül,
DVD
lejátszó nélkül is meg tudja jeleníteni a különböző formátumú videofáljokat, és kezeli a legtöbb feliratfájlt.
 
A PS8000 a 600
Hz
-es képfrissítésnek köszönhetően részletgazdag képet varázsol elénk, de az ideális hangzásról is gondoskodik. A 600 Hz-es képfrissítési technológia valójában azt jelenti, hogy a TV 600 képrészletet jelenít meg másodpercenként. A 600 HZ-es képfrissítés és a 0,001 ms válaszidő a legdinamikusabb akciójelenetek, sportközvetítések és játékok esetében is mindenkor éles képet biztosítanak. A PS8000 rejtett hangsugárzóinak finomhangolását személyesen Mark Levinson úr, a high-end audio guru végezte a minél természetesebb térhangzás elérése érdekében. Az így kapott élményhez hozzájárul a ”Clear Voice II” technológia is, amely automatikusan kiemeli a párbeszédeket, ha – például az akciójeleneteknél – a háttérzajok fokozódnak.
 
A három beépített
AV
mód segítségével választhatunk mozi-, sport- és játékmódokból. De ezeken felül tovább optimalizálhatjuk a kép beállításait is a képernyővarázsló segítségével. A „Picture Wizard” egyszerü kalibrálást tesz lehetővé a kép minőségét meghatározó fontos paraméterek beállításához, mint például a színmélység (fekete szín esetén), a színek, a színárnyalatok, az élesség vagy a háttérvilágítás.
 
Az LG új televíziói „Smart Energy Saving Plus” funkcióval is rendelkeznek, azaz lehetőségünk nyílik például zenehallgatás közben egy mechanikus főkapcsolóval lekapcsolni a TV képernyőjét, így az nem fogyaszt áramot. Az energiafelhasználás csökkentését szolgálja az Intelligens Adaptív Fényérzékelő, amely az optimális értékre állítja a fényerőt, a kontrasztot, a színeket, az élességet és a fehér-egyensúlyt is. A készülék energiafelhasználása ezáltal akár 62 százalékkal csökkenthető.
 
Az új LG plazma TV számos csatlakozási lehetőséget kínál a már említett USB csatlakozó mellett 4
HDMI
port
áll rendelkezésünkre.
 
Az 50PS8000 áprilistól kapható a hazai piacon várhatóan 399 990 forintos bruttó fogyasztói áron.