Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-04-06

A Samsung megerÅ?sítette, hogy még ebben az évben három Android alapú készüléket kíván piacra dobni, melyek közül az elsÅ? júniusban érkezhet...

 
A Samsung megerősítette, hogy több a Google
Linux
alapokra épülő Android operációs rendszerrel szerelt készüléket kíván piacra dobni, melyek közül az első valamikor júniusban érkezhet az európai piacra, míg két további változat érkezése várható az Egyesült Államokban.
 
A Samsung nem az első és nem is az egyetlen cég aki az új operációs rendszeren alapúló telefonokat fejleszt. A Motorola, Sony-Ericsson és a Gramin-Asus is jelezték már hasonló szándékaikat és vélhetően mindegyikük még ebben az évben piacra dobja ezeket a tervezett telefonokat.
 
Habár a Samsung nem árult el pontos részleteket a szóban forgó készülékekről, annyi bizonyos, hogy nem egy teljes mértékben Google központú eszközt kívánnak piacra dobni, hanem a saját fejlesztéseiket és elgondolásaikat is be szeretnék építeni a készülékekbe.
 
A már említett gyártók mellett az LG is készíti az Android alapú telefonját. A szelesebb körü gyártói támogatás nagyon jól jönne a Google mobil operációs rendszerének, mely ez idáig csak a HTC G1-en került forgalomba és a Google elvárásaitól lényegesen lassabban és nagyobb óvatossággal kezelik a gyártók és a mobil szolgáltatók egyaránt.