Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-04-06

Az új változat már 1,5 Mbps sebességü internet kapcsolattal is használható, emellett számos csoportmunka-lehetÅ?ségeket kínál...


A Cisco bemutatta a Cisco TelePresence család új tagját, amely még több felhasználó számára és még több helyszínen teszi elérhetővé a virtuális találkozás élményét, így a különböző méretü szervezetek, fiókirodák és távmunkások is élhetnek a Cisco TelePresence technológia nyújtotta előnyökkel. Az új megoldás alacsonyabb sávszélességen, bármilyen tárgyalóteremből, szabványos videokonferencia rendszerrel vagy webes eszközzel használható anélkül, hogy a felhasználói élmény terén kompromisszumra kényszerítené a találkozók résztvevőit.

A személyes találkozás élményét nyújtó Cisco TelePresence technológiát eredetileg a csoportmunka elősegítésére, a döntéshozatal felgyorsítására, a környezetbarát vállalati stratégiák megvalósítására és az utazási költségek csökkentésére találták ki. A most bemutatott új alkalmazásokkal a Cisco TelePresence ennél jóval többet kínál.

A Cisco TelePresence Recording Studio alkalmazással bármilyen helyiség nagyfelbontású stúdióvá változtatható. A másik alkalmazással a rendezvényszervezők könnyebben bonyolíthatnak le a Cisco TelePresence rendszerében vállalati megbeszéléseket, szemináriumokat.

A Crimson Consulting Group új tanulmányában multinacionális cégek a Cisco TelePresence technológia gyors megtérüléséről (ROI) és az átalakuló üzleti folyamatokról számoltak be. A tanulmány résztvevői átlagosan 14 hónapos megtérülési időről számoltak be, egyes esetekben pedig nem kellett 6 hónapnál több a megtérüléshez. Az egyik válaszadó cég esetében mindez lehetővé tette, hogy az informatikai költségkeret igénybevétele nélkül, mindössze az utazási költségmegtakarításokból finanszírozhassák újabb egységek megvásárlását. A beszámolók szerint a hálózaton keresztül folytatott valós idejü, személyes megbeszélések lehetősége ésszerüsítette a folyamatokat, felgyorsította a döntéshozatalt, és hatékonyabb munkavégzést biztosított anélkül, hogy a dolgozóknak fizikailag el kellett volna hagyniuk az irodát.

A Cisco TelePresence a Cisco leggyorsabban bővülő termékkategóriája. Világszerte több mint 300 ügyfélnél 2000 rendszer került telepítésre. Saját belső hálózatán a Cisco már több mint 400 TelePresence szobát használ, amelyekkel hatékonyabb munkavégzést és csoportmunkát valósítanak meg.