Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
digimaniac - 2009-04-01

Az Autodesk Inc. bejelentette 2010-es termékfejlesztéseit, amelyek a kiváló tervezési lehetÅ?ségek és az átgondolt tervezési folyamatok segítségével az eddiginél is nagyobb versenyelÅ?nyt biztosít...

 
A vállalat fejlett, építőipari, gépipari és infrastruktúra-tervezési megoldásai csökkentik a felesleges rutinmunka mennyiségét, mérséklik a költségeket, és növelik a felhasználói termelékenységet is.
 
A 2010-es szoftvercsalád mottója a tervezési innováció növelése. Az ügyfelek elsődleges célja, hogy az általuk előállított termékek megjelenése, müködése és használata minél magasabb szintü legyen a vásárlói elégedettség fokozása érdekében. Majdnem ugyanolyan fontos céljuk a hatékonyság és az innováció növelése, amelyhez elengedhetetlen eszköz a tervezési folyamat fejlesztése. Mindezen elvárásoknak igyekszenek megfelelni az Autodesk szoftverek, amelyek legfontosabb előnyei közé tartoznak a következők: az idő- és pénzmegtakarítás, az együttmüködés javítása, a hibák előfordulásának csökkenése, a gyorsabb piacra jutás feltételeinek biztosítása, a fenntarthatóság növelése, valamint a jobb minőség és az innováció elősegítése.
 
A számottevő pénzügyi megtakarítás és a környezeti terhelés csökkentése a két legfontosabb szempont, amelyet egy vállalatnak a mai gazdasági helyzetben szem előtt kell tartania. Az elkövetkező 5 éven belül – egyebek mellett a kormányzatok is – összesen több trillió dollárnyi élénkítő célú beruházásra készülnek az infrastruktúra-fejlesztés területén, globális szinten. Ezt a trendet, előrejelzések is alátámasztják, miszerint  30 éven belül az épületállomány 75%-a új építésü vagy felújított lesz, a kisebb tüzelőanyag-felhasználás és a széndioxid-kibocsátás nullára csökkentése érdekében.
 
 „Napjainkban, a vállalatok fokozottan keresik a megtakarítási megoldásokat, a munkafolyamatok hatékonyságának fejlesztési módszereit és az új üzleti területek meghódításának lehetőségeit. Nincs ez másként a közép-európai régióban sem, ezért olyan új szoftverfejlesztéseket és szolgáltatásokat kínálunk, amelyek megoldásai alapvető fontosságúak a gazdasági visszaesés idején is” – mondta David Palas, az Autodesk EMEA régiójáért felelős értékesítési menedzsere.
 
AutoCAD 2010
 
Az AutoCAD legújabb kiadása forradalmian új képességekkel segíti a felhasználókat a legnagyobb kihívást jelentő tervezési problémák megoldásában. E képességek többek között a szabadformájú eszközök, a parametrikus rajzkészítés és a továbbfejlesztett PDF-támogatás biztosítása, amely utóbbi az Autodesk User Group International (AUGI) tagjainak legfőbb kérése is volt.
 
Revit 2010 platform [%BOLD%][%BOLD%]
 
Az Autodesk 2010-es épületinformáció-modellezési szoftverkínálata segítségével az épülettervezők, az építőmérnökök, az alvállalkozók és a megrendelők egyaránt könnyebben hozhatják létre és használhatják ki a digitális tervadatokat, nagyban javítva ezzel a köztes kommunikációt a teljes projektcsapatokon belül.  Az épületinformáció-modellezésbe befektető építőipari vállalatok pontosabb látványterveket készíthetnek, valamint szimulációkkal vagy elemzésekkel vizsgálhatják a tervek müködését, így az erőforrásokat hatékonyabban felhasználó épületeket és infrastruktúrát alkothatnak, valamint felújíthatják az öregedő infrastruktúrákat.
 
Autodesk Inventor 2010
 
Az Autodesk Inventor szoftverrel elkészíthetők a digitális prototípus-készítés alapjául szolgáló pontos
3D
modellek, így még a megépítés előtt vizsgálható a terv formája, illeszkedése és funkcionalitása. Az Autodesk Inventor 2010 termékcsalád új kezelési és termelékenységi javításokat tartalmaz a
2D
termékdokumentáció és a 3D terméktervezés terén, bővített szimulációs lehetőségeket kínál, megkönnyíti a müanyag alkatrészek tervezését, valamint új adatkezelési és adatcsere-képességekkel rendelkezik.
 
Infrastruktúra-tervez[%BOLD%][%BOLD%]ő[%BOLD%][%BOLD%]
szoftverek

 
A modellezési szoftvertermékek segítenek a közmüvek, a telekommunikációs vállalatok és a közigazgatási hivatalok felhasználóinak a hozzájuk tartozó infrastruktúra teljes megtervezésében és kezelésében. Az Autodesk termékkínálata – például az AutoCAD Map 3D 2010, az AutoCAD Raster Design 2010, az AutoCAD Civil 3D, az Autodesk MapGuide Enterprise 2010 és az Autodesk Topobase 2010 – intelligens és átfogó megoldást kínál nemcsak az infrastruktúra elemeinek megtervezéséhez, de a látványtervek elkészítéséhez, a szimulációhoz és az elemzéshez egyaránt.