Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-31

A Gmail egyik fontos funkciója immáron minden nyelven, köztük Magyarul is elérhetÅ?, így a hazai felhasználók anyanyelvükön is elérhetik a legújabb kísérleti funkciókat...

 
Időről időre hírt adunk a Gmail legújabb fejlesztéseiről, funkcióiról, melyek a legtöbb esetben csak az angol nyelvü fiókot használók számára érhetők el, ám ez mostantól megváltozott. Számos olyan új fejlesztés, mint például az offline mód használatához szükséges a Google Labs, ami eddig Magyarul nem volt elérhető.
 
Mostantól azonban minden kísérleti funkcióval kedvünkre „játszhatunk” és kipróbálgathatjuk a Labs által aktiválható funkciókat. A magyar felületet használók immár szabadon kísérletezhetnek az oflline móddal és az olyan funkciókkal, mint a Youtube, vagy Picasa előnézeti funkció a levelekben.
 
Annak, hogy a Labs nemzetközileg is elérhető legyen komoly technikai feltételei voltk, mivel minden Gmail felhasználó számára aki Labs funkciókat is használ, egyedi JavaScript környezetet generál a rendszer. Ez a jelenlegi 43 Labs funkció esetén 8 trillió változatot jelent, amihez ha hozzávesszük a 49 lehetséges nyelvet összesen 430 trillió lehetséges változattal számolhatunk.
 
Ha valaki szeretné kipróbálni a Labs funkciókat a Gmaail fiókon belül válassza a beállításokat, majd az ott látható Labs fület, melyen belül megtalál minden jelenleg elérhető funkciót, csakúgy mint angol nyelvü felület esetében.