Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-31

A DIR-685 802.11n Storage Router elnyerte a Red Dot díjat a termék design kategóriában...

 
A D-Link legújabb fejlesztése, a következő hónapban Magyarországra is megérkező Storage Router elnyerte a világ egyik vezető design elismerését, a 2009-es Red Dot Award-ot a termék design kategóriában. Az elismerés indoklásában elhangzott, hogy egy olyan formabontó termékről van szó, mely forradalmasítja, és a nappali egyik ékszerévé emeli a hálózati eszközöket, mindemellett pedig mind a kényelem, mind a funkcionalitás terén egyedülálló alkotás.
 
A díjazott
 
A DIR-685 beépített nagysebességü
802.11n
vezeték nélküli hozzáférési pontja a lakás egész területén rádiós kapcsolatot biztosít a laptopok és más vezeték nélküli eszközök számára. Mindemellett kezeli a számítógépen illetve tárolóeszközökön található filmek lejátszását a nappaliban található televízión.
 
A
Wi-Fi
routerbe egy 2,5
colos
(notebook) merevlemezt illesztve akár hálózati tárolónak is alkalmazható, melyen 500GB adat, film, fotó tárolható megosztva a hálózati felhasználók között, A SharePort technológiának köszönhetően a
router
képes a nyomtatók és a szkennerek kezelésére, a 4 Gigabites
Ethernet
portra pedig alkalomadtán egy házi játékos parti gépei is felfüzhetők.
 
A router legszembetünőbb eleme azonban kétségkívül a 3.2 hüvelykes felhasználóbarát
LCD
kijelző, melyen a csatlakoztatott eszközök állapotának megjelenítése mellett akár kedvenc fotóink, videóink is futhatnak, sőt, akár az időjárás előrejelzés vagy más Internetes tartalmak is beállíthatók.
 
Az antenna nélküli kivitelt pontosan azzal tette hatékonnyá a D-Link, hogy a design -ra nagy hangsúlyt fektetve a nappali közepére emelte az
Internet
megosztó eszközt, így a jelerősség számottevően nőtt.
 
A díjal járó elismerés
 
A  Red Dot Design Award az
iF
Design Award mellett a világ egyik legelismertebb ipari tervezési díja. Ebben az évben a DIR-685 49 ország 1400 pályázójának 3231 pályázati anyaga közül nyerte el az értékes díjat, mely igazolja azt, miért is különbözteti meg magát a D-Link az iparág fő fejlesztőjeként.
 
Nem ez a gyártó első idei diadala, az iF termék design díját a D-Link egy kamerája nyerte el – elsőként az
IP
kamerák történetében.
 
A díj elnyerését követően a DIR-685 négy hétig szerepel a németországi Red Dot Design Múzeumban a “Design on Stage” kiállításon illetve július elsejétől a Red Dot Online kiállításán ([%A=http://www.red-dot.de/%]www.red-dot.de[%A%]) is megtekinthető lesz.
“A D-Link 23 éve hisz abban, hogy a folyamatos fejlesztés és innováció elégedett, választott márkájukra büszke vásárlókat, a cég számára pedig üzleti sikereket eredményez. Az ilyen és hasonló díjak is azt igazolják, hogy a piacon nemcsak a legolcsóbb gyártó érhet el sikereket, hanem azok is, akik a minőségben képviselik az élvonalat.” – tette hozzá Élő András, a D-Link Magyarország ügyvezetője.
 
A DIR-685 storage router áprilisban érkezik Magyarországra, várható fogyasztói ára
HDD
nélkül várhatóan 65 000 Ft körül alakul.