Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-03-30

Mostani tippünkben megmutatjuk, hogyan lehet kiiktatni a Firefox letöltő ablakát, illetve, egy bővítménnyel új, kevésé zavaró formába önthetjük...


Sokszor zavaró lehet a mindig előugró kis letöltési ablak, amikor akár egy képet, vagy bármi mást letöltünk Firefox –ban. Szerencsére akár ki is kapcsolhatjuk, illetve új külsőben, állandó helyet biztosíthatunk neki, ahol megmarad, sőt javul a használhatósága, de előugró ablak nélkül.

Kikapcsolás

A letöltő ablak kikapcsolásához az about:config konfigurációs lapra kell mennünk, melyet úgy érünk el, hogy a címsorba beírjuk az about:config parancsot. A szürő (Filter) mezőbe pedig írjuk be a browser.download kifejezést. A maradék paraméterek közt keressük meg a browser.donwload.manager.showWhenStarting sort és kattintsunk rá kettőt mellyel az alapértelmezett értékét igazról (true) hamisra (false) változtatjuk. Innentől az Eszközök (Tools) menüből még mindig elérhető lesz a letöltési ablak, de nem fog minden alkalommal elugrándozni. A letöltések befejezéséről még mindig kapunk értesítést a sarokban ám ha szeretnénk ez is kikapcsolhatjuk. Ehhez a browser.donwload.manager.showAlertOnComplete sort kell igazról hamisra állítanunk.

[%IMAGB=9310%] Letöltési ablak

Lehetőség van a letöltési ablak átszabására egy kiegészítő a Download Statusbar segítségével, melynek telepítését követően a letöltési ablak automatikusan kikapcsolódik, és helyette a Firefox alulsó részén jelenik, meg egy sáv amiben láthatjuk a letöltéseinket. Ezt a sávot részletesen testre szabhatjuk és beállíthatjuk, nemcsak a funkciókat, és a mutatni kívánt adatokat hanem akár még a kinézetét és színeit is.