Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-03-30

Sajtóinformációk szerint a VIA 300 millió új részvény kibocsátását tervezi, melynek kapcsán felmerül a kérdés a lehetséges vásárlókkal kapcsolatban. Talán az NVIDIA lesz a vevÅ??


 
A VIA új részvénycsomag kibocsátását tervezi, melyben 300 millió új részvény lesz. A cégnek jelenleg 1,309,236,885 részvénye van forgalomban, így az új csomag körülbelül 18 százalékát teszi majd ki az összes részvénynek. Az új részvények várhatóan 0.27-0.35 dollár körüli áron kerülnek majd forgalomba. Ezen felül a VIA bejelentette, hogy további 900 millió dollárt kíván az optikai tárolókkal foglalkozó részlegébe invesztálni.
 
Térjünk azonban vissza az újrészvényekhez egy gondolat erejéig. Az NVIDIA és a VIA kapcsolatáról sok hír, és még több spekuláció látott napvilágot és nem teljesen alaptalanul. Az NVIDIA szándékai közt szerepel az VIA Nano támogatása az új Ion2 platformmal, ami nagyban segítené a VIA térhódítását a
netbook
szegmensben. Eközben az NVIDIA többször kifejezte szándékát, hogy beszállna az x86-os piacra ám ehhez szükséges licencet biztosan nem fog kapni az Intel-től.
 
Amennyiben a cég tulajdonrészhez jutna a VIA-ban ez a gond megoldódhatna hiszen a VIA legyárthatná azokat a tervezett NVIDIA tervezésü
CPU
-kat. A VIA nyilatkozata szerint június 19-ig nem hozzák nyilvánosságra az új részvények potenciális vevőinek névsorát.