Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-03-26

A Towercom szerzÅ?dést írt alá a SES Astrával egy újabb ASTRA átjátszó (transzponder) használatáról...



A megállapodásnak köszönhetően már három ASTRA transzponder áll a távközlési cég rendelkezésére, hogy szolgáltatásaival lefedje a szlovák és cseh piacokat. A Towercom új
HD
szolgáltatásait a harmadik átjátszó is az ASTRA keleti 23,5 fokról közvetíti, hiszen ezt az orbitális pozíciót a SES ASTRA elsősorban a Közép- és Kelet – Európát lefedő DTH (Direct-to-Home) szolgáltatások számára biztosítja.

A Szlovákiában és Csehországban jelen lévő távközlési és televíziós szolgáltató, a Towercom müködteti a Skylink digitális müholdas televíziós platformot, mely az említett két országban zajló digitális átállás során nagy sikereket ért el.

A Skylink már több, mint 600 000 kódkártyát (kódolt tévéadás vételére alkalmas kártya, más néven smart kártya) juttatott el a cseh és szlovák háztartásokhoz.

Jelenleg a SES Astra számít a legjelentősebb európai HD platformnak, melyet a Towercom-mal kötött megállapodás tovább erősít.
„A Towercom kapacitásbővítő lépése is alátámasztja, hogy a cseh és szlovák piacok rendkívül dinamikusan fejlődnek illetve, hogy az ASTRA keleti 23,5 fokos pozíciója egyre fontosabbá válik a közép- és kelet-európai müsorszolgáltatók számára,” mondta Alexander Oudendijk, a SES Astra kereskedelmi igazgatója.

„Fő célunk, hogy minőségi és innovatív szolgáltatásokat nyújtsunk,” mondta Roman Fisher, a Towercom vállalat igazgatóságának elnöke. „A Skylink ügyfeleinek növekvő száma a bizonyíték arra, hogy jó úton haladunk.”