Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-25

A Google módosításokat végzett a keresési találatok megjelenítésében, mely a könnyebb és pontosabb információ keresést hivatott segíteni...

 
A Google keresési találatok közt eligazodni nem mindig egyszerü és sokszor a kapott találatokról sem egyértelmü, hogy vajon a nekünk megfelelő témával foglalkozó oldalak közül választhatunk. A Google módosította a keresési találatok megjelenítését, mely így több információval segíti megtalálni amit valóban szeretnénk. Egyes vélemények szerint azonban nem gyorsítják a keresési folyamatot a fejlesztések, hanem több ideig tartják az oldalon a látogatókat, ahelyett, hogy tovább kattintanának.
 
A Google keresési találatok sokszor nem egyértelmüek és egy hosszabb kifejezés keresésekor nem mindig nyújt kellő magyarázatot egy-másfél sor. Ezért a Google hosszabb, akár 3-4 soros idézeteket is megjelenít, hosszabb kereső kifejezések esetén, ami pontosabb képet ad az aktuális oldalak tartalmáról.
 
A Másik módosítás a keresési javaslatok részt érinti, ugyanis a Google keresőmotorja megpróbálja a beírt kifejezéshez tartozó az adott kulcsszavakhoz kapcsolódó egyéb kifejezéseket is megmutatni, több alternatívát és szélesebb körü, de a témához kapcsolódó javaslatokkal segíteni kutatásunkat.
 
Egyesek szerint azonban a hosszabb előzetesek aggodalmasak lehetnek, mivel előfordulhat hogy a felhasználó anélkül találja meg a választ kérdésére, hogy valóban rákattintana az oldalra. A hosszabb keresési javaslatok pedig tovább tarthatnak minket a Google-n, miközben csak egyre másra keresgélünk. Azonban hogy ezek az aggodalmak valósak, vagy csak a konkurensek által keltett rosszindulatú megjegyzések az teljes bizonyossággal csak idővel, a gyakorlatban fog kiderülni.
 

A hosszabb cikk előzetesek magyarul is müködnek, a kiszélesített keresési javaslatok, jórészt csak angol kifejezéseknél.