Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-03-24

A Palm közzé tette legúutolsó negyedévre vonatkozó jelentéseit, melyek további veszteségességet mutatnak, közben a cég a Pré bevezetésén dolgozik...

 
Nehéz idők járnak a nagyvállalatokra és ez alól szinte alig van kivétel. A Palm a 2009-es üzelti év harmadik negyedévének eredményeit közzétette és a számok még rosszabb képet festenek, mint azt előzőleg számítani lehetett. A teljes nettó veszteség elérte a 95 millió dollárt, miközben az okostelefon eladás 42 százalékot esett vissza. A Palm ebben a negyedévben 482 ezer készüléket adott el, míg egy évvel ezelőtt 833 ezer készüléket értékesített egyetlen negyedévben.
 
Az eladások az egy évvel ezelőtti értékhez képest az akkor 312.1 millió dollárról, 71 százalékot estek 90.6  millió dollárra. A Plam amúgy is nehéz helyzetét a jelenlegi gazdasági válság csak súlyosbítja és az elemzők becsléseit is felülmúlták az adatok.
 
A Palm nehéz helyzetéből a kiút a Pré lehet, mely a cég új fejlesztésü WebOS operációs rendszerét használja. Hogy valóban a Pré a kiút vagy csak az utolsó elkeseredett próbálkozás azt majd eldönti az idő.