Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-03-24

A Sony Ericsson saját becslései szerint várhatóan 340-390 millió eurós veszteséggel zárja az aktuális negyedévet, melynek hatására az Ã?szak-Amerikai igazgató Najmi Jarwala lemond...

 
A Sony Ericsson mélyrepülése bő 18 hónappal ezelőtt kezdődött, amikor még szó sem volt gazdasági vállságról, csökkenő keresletről és más naponta emlegetett gondokról. Először 48 százalékos, majd egy még erősebb 97 százalékos profit visszaesésnek lehettünk tanúi, majd következett az első veszteséges negyedév, amikor 25 millió euró mínuszban zárt a Sony Ericsson mérlege.
 
Most azonban még komolyabb zuhanás elé nézünk, és a cég előzetes becslést adott ki a várható veszteségekről, mely a számítások szerint 340-390 millió euró közé fog esni a közelgő negyedéves zárásra, ami egyszerüen vállalat rengető. A várható készülék értékesítés is visszaesik 14 millió darabra, mely középáron számolva 120 millió euró körüli bevételt jelent majd. A végleges eredményeket április 17-én teszik közzé.
 
Ezzel egy időben Najmi Jarwala az Észak-Amerikai régió vezetője bejelentette lemondását, március végével. Az indoklás szerint „más karrier lehetőségek miatt” ám a két eset közt nem nehéz összefüggést találni.