Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Számítástechnika
MaxRay - 2009-03-23

Mai tippünkben megmutatjuk, hogyan lehet a meghajtók betüjelét módosítani XP-ben, amihez mindössze néhányat kell kattintanunk...

 
Meglehet csak megszokás kérdése, mégis szeretjük a megszokott meghajtóinkat a megfelelő betüjelek mögött tudni. Egy újra telepítésnél, vagy új meghajtó hozzáadásánál azonban borulhat a régi rend és a megszokott sorrend, ekkor pedig cselekednünk kell. A Windows XP-ben van a probléma megoldására egy kis alkalmazás, melyet a Vezérlő pult (Control Panel) egyik keveset látogatott szegmensében az Felügyeleti eszközök (Administrative Tools) csoportban találunk. Ebben a csoportban válasszuk a Számítógép kezelés (Computer Management) opciót azon belül pedig a Tárolás(Storage)/Lemezkezelés(Drive Management) fület a bal oldali faszerkezetből.
 
Itt jobb egér gombbal kell kattintanunk a megváltoztatni kívánt meghajtóra és az előugró menüben kiválaszthatjuk a „Meghajtóbetüjel és elérési út módosítása” (Change drive letter and path) opciót ahol egy listából választhatunk a rendelkezésre álló és szabad betüjelek közül. Az összes meghajtót akár teljesen át is rendezhetjük kivéve a rendszermeghajtót, amihez külső programra van szükség, mivel ahhoz a Windows kezelőprogramja nem tud hozzányúlni.