Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
mobilfreak - 2009-03-23

A Microsoft a korábbi elÅ?zetes méhsejt szerü terveket elveti az erÅ?s negatív vízhang miatt és tovább javítja a kezelÅ?felületet...

 
A mondás szerint egy hiba kijavításához vezető első lépés a hiba felismerése. Valami ehhez hasonló a helyzet a
Windows Mobile
kezelőfelületével is, mely egy átalakulási folyamaton megy át.
 
Amikor a Windows Mobile 6.5 elsőként feltünt az idei Mobil Világkongresszuson még a régebbről ismert méhsejt szerü kezdőképernyővel rendelkezett, melyet sem akkor, sem a korábban kiszivárgott képeken nem fogadott túl lelkesen a közönség. Habár az alapvető elrendezés megmaradt a cég változtatott a megjelenésen, illetve némileg a müködést is finomították, mivel a menü görgetésekor legfeljebb egy lapot mozdul arrébb az ikonsor, így könnyebb lesz a készülékek kezelése is. Ez azért is fontos, mivel a Windows Mobile alapú készülékek rendszerint rezisztív érintés érzékelő technológiával rendelkeznek ami nem a legjobb érzékelést biztosítja.
 
Habár a Microsoft nem elsőként változtatja meg a felhasználói felületét egy béta fázisban lévő alkalmazásnál, mégis érdemes megjegyeznünk, hogy ezúttal a nagy hivatalos bemutató után tette ezt, ami  igazán komoly nemtetszésre enged következtetni. A meglehetősen helypazarló ikon elrendezés megmarad, csak a hatszög keretek tüntek el.
 
Emellett a cég több finomítást, finomhangolást is végzett a készülő operációs rendszeren, de kétség kívül az egyik legnagyobb gondja a Windows Mobile-nak mindig is a kezelőfelületével volt.