Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-20

A Google szinte folyamatosan fejleszti a Gmail-t, mely ismét új funkciókkal, ezúttal közvetlen e-mail-en belül YouTube és egyéb tartalom megjelenítéssel gazdagodott...

 
A Google mérnökei ezúttal az
e-mail
szokások egy aspektusának figyelembevételével alkották meg legújabb fejlesztésüket a Gmail rendszerben. Arról van szó, hogy az e-mail-ek egy nagyon magas százalékában valamilyen link-et küldenek az emberek a neten látott dologról, képről, videóról, melyekre külön rá kellett kattintanunk. Ez a jól megszokott plusz kattintás sok esetben feleslegessé válhat, mivel a Gmail képes lesz a YouTube, Flickr, Picasa és Yelp linkek tartalmát közvetlenül a Gmail-ben megjeleníteni.
 
[%IMAGB=9191%]A megoldás némileg hasonló ahhoz, mint a Google Chat ablakban megjelenő YouTube videók esetében, ami év eleje óta mutatja a
chat
ablakban a videót amire a link mutat. Így most már ha engedélyezzük a funkciót a Settings Gmail Labs menüpontban, úgy tekinthetjük meg bizonyos linkek célállomását, hogy ki sem lépünk a Gmail-ből.
 
Érdemes kipróbálni a funkciót, de most is mint a legtöbb esetben az újítások az Angol nyelvü Gmail rendszert használók fiókjaiban és beállításaiban jelennek meg majd elsőként.