Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-03-19

Az Interoute bejelentette, hogy 2008. negyedik negyedévét a tavalyi év hasonló idÅ?szakához képest 31 millió euróval pozitívabb, 25 millió eurót meghaladó adózás elÅ?tti eredménnyel zárta....

 
A cég, amely 2003 óta innovatív újgenerációs szolgáltatásokat kínál az európai vállalati és nagykereskedelmi piacon, az elmúlt öt negyedév mindegyikében javított adózás előtti eredményén. 2008-as összbevétele 31,4%-kal haladja meg az előző évit, és összesen 247 millió eurót tesz ki. Forgalmának több mint fele az európai eladásokból származik, növekedése azonban elsősorban a szélessávú kapcsolatok iránti globális keresletnek köszönhető.
 
Az Interoute hazai leányvállalata még a globális eredményeket is felülmúlta, hiszen a 2007-es 1,949 millió eurót 52,3%-kal túlszárnyalva 2,969 millió eurós bevételről számolhatott be. A magyarországi növekedéshez nagymértékben hozzájárult a nagykereskedelmi partnerekkel meglévő üzleti kapcsolatok folyamatos bővülése mellett az a tény is, hogy a vállalat sikeresen kezdte meg a nagyvállalati ügyfelek számára biztosított szolgáltatások értékesítését a hazai piacon.
 
Újgenerációs üzleti modelljének köszönhetően hálózatában nem elavult technológiákat alkalmaz, ezért egyrészt üzemeltetési költségei csupán 9%-kal emelkedtek 2008-ban, másrészt pedig gyorsan és további költségek nélkül képes szolgáltatási portfolióját bővíteni száloptikás hálózatán keresztül. Az Interoute-é Európa legnagyobb magántulajdonában lévő IP-hálózata, amely a vállalatok számára lehetővé teszi alkalmazásaik és adataik biztonságos tárolását, így az IT erőforrások bárhonnan és bármikor elérhetővé válnak. Az Interoute szolgáltatásai, mint az Interoute One néven ismert vállalati VoIP-rendszer, illetve disztribúciós és hosting platformjai a XXI. századi, elsősorban a média, a zeneipar vagy a játékipar területén müködő nagyvállalatok igényeire vannak szabva.
 
Gareth Williams, az Interoute ügyvezető igazgatója elmondta: “A száloptika utóbbi időkben mutatott térnyerése jelentősen hozzájárult árbevétel-növekedésünkhöz. Főleg olyan cégek érdeklődnek iránta, amelyek fejlett, növekvőben levő technológiákat alkalmaznak és tovább kívánják bővíteni globális szolgáltatásaikat. Adatközpontjainkat úgy terveztük, hogy rugalmas és könnyen skálázható hálózati szolgáltatásokat nyújtsanak – akár 60 Gbps-nyi kapacitást is képesek vagyunk biztosítani mindössze néhány nap alatt. A hálózati skálázhatóság pedig döntő fontosságú az olyan vállalatok számára, amelyek ‘on-demand’ jellegü SaaS-megoldásokkal vagy virtualizációs technológiákkal foglalkoznak. Míg a többi telekommunikációs szolgáltató a rájuk hagyatékozott hálózatok korszerüsítésének pénzügyi terhével küzd, mi száloptikás megoldásainkra fókuszálunk.” - fejezte be Williams.