Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
business_guru - 2009-03-19

A SonicWALL által bemutatott vezetéknélküli vezérlés és kétsávos hozzáférési pont magas szintü vezetéknélküli biztonságot, teljesítményt és kezelhetÅ?séget biztosít...


A SonicWALL, Inc. bemutatta új, Clean Wireless megoldását, mely a
802.11n
vezetéknélküli vezérlési funkciót egyesíti az NSA és TZ tüzfalaiban a SonicPoint-N kétsávos hozzáférési pontokkal. A Clean Wireless megoldás a hozzákapcsolt SonicWALL RFDPI (újbóli összeállítás nélküli mélyreható csomagvizsgálat) technológiával ellenőriz minden vezetéknélküli forgalmat, így átfogó védelmet nyújt a vírusokkal, kémprogramokkal és egyéb hálózati fenyegetettségekkel szemben a vezetéknélküli hálózaton, ugyanazzal az alapos vizsgálattal, mint a vezetékes hálózaton. A Clean Wireless megoldás lehetővé teszi az IT szakemberek számára, hogy nagy teljesítményü, osztott vezetéknélküli hálózatokat építsenek ki egységesített szabály-kezeléssel a teljes vezetékes és vezetéknélküli hálózaton.

A SonicOS 5.2 megjelentetésével a SonicWALL kiterjesztette az integrált biztonságos vezetéknélküli vezérlési szoftverét a Clean Wireless technológiával az NSA E-class, NSA és TZ 210 egységesített kockázatkezelési tüzfalaira, szélessávú 802.11n vezetéknélküli szabvánnyal. A vezetéknélküli funkció könnyedén megosztható a hálózatban egészen 128 SonicPoint-N kétsávos hozzáférési pont alkalmazásáig, melyeket a tüzfal integrált vezetéknélküli vezérlője automatikusan felismer és kiszolgál a központosított biztonsági szabályok kezelésének biztosításával együtt. Ez a kétágú stratégia nagymértékben egyszerüsíti az adminisztrációt és fenntartást, továbbá csökkenti a kombinált, azaz vezetékes és vezetéknélküli hálózati környezetek kiépítését és müködtetését.

„A felhasználók abban a tévhitben élnek, hogy ha egyszerüen bekapcsolják a beépített vezetéknélküli titkosítást, akkor a vezetéknélküli kommunikációjuk teljes biztonságban van. Tévednek” – mondta Patrick Sweeney, a SonicWALL elnökhelyettese. „A vezetéknélküli hálózat akkor igazán biztonságos, ha nem csupán titkosítjuk a forgalmat, hanem emellett minden tartalmat megtisztítunk a tartalom-alapú fenyegetettségektől, például vírusoktól, malware-ektől.”

A biztonságos vezetéknélküli vezérlő a SonicOS 5.2 gyári beépített szoftverben érhető el a SonicPoint részeként, vezetéknélküli titkosítást, vezetéknélküli betörés védelmet, virtuális hozzáférési pont támogatást, vezetéknélküli barangolást és integrált vezetéknélküli vendég szolgáltatásokat biztosítva. A SonicOS 5.2 azonnal letölthető a TZ és NSA tüzfalakhoz az élő support szerződésekkel rendelkező ügyfelek számára.

Az
IEEE
802.11n 2.0 szabványon alapuló SonicPoint-N kétsávos hozzáférési pont akár 300
Mbps
vezetéknélküli adatforgalmat tesz lehetővé, 3x3-as multiple-input multiple-output ( MIMO ) technológiát alkalmazva. A SonicPoint-N kétsávos hozzáférési pontok elérhetők a SonicWALL globális disztribúciós csatornáin keresztül.

„Felhasználóink többségének alkalmazottai egyre nagyobb arányban folytatnak mobil munkavégzést, így
LAN
-nal egyenértékü biztonságos és nagyteljesítményü hozzáférést kell biztosítanunk vezetéknélküli hálózaton keresztül, jelentősebb kiépítési és kezelési többletköltségek nélkül” – mondta Stephen Kolbe, az AnalySYS elnöke. „Az új SonicWALL vezetéknélküli megoldás lehetővé teszi számunkra, hogy gyorsan telepítsünk biztonságos vezetéknélküli infrastruktúrát – a leginnovatívabb 802.11n technológiát kihasználva –, melynek előnyeit mind saját, mind ügyfeleink alkalmazottai élvezhetik.”