Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Mobil
MaxRay - 2009-03-18

A Firefox hagyományos fül elrendezés sok nyitott lap esetén nehezen használható, azonban egy okos trükkel javíthatunk ezen az amúgy is kihasználatlan monitorterület hasznosításával...

 
A mai laptop kijelzők szinte minden esetben 16:10 képarányúak, de már egyre több a 16:9-es képarányú változat, miközben a weblapok jórészt kompatibilitási okokból 800 vagy 1024
pixel
szélesek. A fennmaradó munkaterület egy 1280x800 pixeles monitor esetében túl kicsi lenne a legtöbb program használatához így rendszerint üresen marad (mert hiába tesszük teljes képernyőre a böngészőt az weboldalak nem igazodnak dinamikusan a böngésző ablak méretéhez).
 
[%IMAGB=9152%]A Tree Style Tab nevü kis Firefox bővítmény nemcsak hasznossá teszi ezt a rendszerint 200 pixeles területet, hanem a Firefox egyik problémáját is megoldja, mely a sok egy ablakban megnyitott lap esetén merül fel. Ekkor ugyanis a lapok fülei olyan kicsik, hogy egyrészt nem látjuk mi van a fülekre írva, másrészt 10-11 darabot látunk maximum.
 
Tree Style Tab azonban egy állított faszerkezetbe rendezett módon helyezi el a lapok füleit a böngésző valamelyik oldalán, melyben többet látunk a lapok füleinek szövegéből, valamint áttekinthető rendszerben kezelhetjük a számos megnyitott lapot megkönnyítve ezzel az internetes barangolásunkat. A faszerkezetet egyszerü fogd és vidd módon rendezhetjük, továbbá ha egy lapot bezárunk mely alá több másikat rendeztünk az összes alágon lévő lap is bezáródik egyetlen kattintással. Ha egy weblap új lapot nyitna azok tetszés szerint automatikusan a szülő lap alá kerülhetnek a faszerkezetben. Egyszóval mindaz amire mindig is vágytunk.
 
 
Név: Tree Style Tab 0.7.2009031701
Link: [%A=https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/5890%]https://addons.mozilla.org/hu/firefox/addon/5890[%A%]