Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-18

A Fujitsu bemutatta a FLEPia névre keresztelt színes E-Ink kijelzÅ?vel szerelt könyvolvasóját, mely elsÅ?ként a Japán piacon kerül forgalomba...

 
Miközben a hírekben ha könyvolvasóról van szó, szinte biztos, hogy az Amazon híressé vált Kindle gépét is megemlítik, Japánban a Fujitsu már a következő generációs eszközt mutatta be. Az első előzetes teszteket a Fujitsu még két évvel ezelőtt kezdte meg a színes kijelzővel szerelt
e-book
olvasóval azonban a piaci bevezetésre mindmáig várnunk kellett. A hosszú tesztelés során fejlesztették is az eszközt és kijelzője másfélszer világosabb és kontrasztosabb lett, mint az első mintadarabok és tesztmodellek voltak, valamint a képfrissítésen is javítottak, ami mindig is kulcskérdés volt a könyv olvasóknál.
 
A mindössze 12.5 milliméter vastag eszköz 385 grammos és egy 8
colos
színes e-papír kijelzőt foglal magába. A képernyő
XGA
felbontású és maximálisan 262 ezer szín megjelenítésére képes. Az elektronikus papír kijelzők egyik hatalmas előnye, hogy csak akkor fogyasztanak áramot ha frissíteni kell őket. A FLEPia megközelítőleg 40 órás folyamatos üzemidőre képes teljesen feltöltve ami 2400 lap megjelenítését jelenti, ha minden percben lapozunk egyet.
 
A FLEPia ezen felül igen gazdag felszereltségü mivel a 802.11b/g
Wi-Fi
adóvevője mellett rendelkezik
Bluetooth
2.0 képességgel, valamint
USB
2.0 csatlakozót is kapott. A könyveinket, dokumentumainkat
SD
memóriakártyán tárolhatjuk, melyből maximum 4
GB
-osat tud kezelni a készülék, mely közel 5000 darab 300 oldalas könyv tárolásához nyújt elegendő helyet.
 
A készülék
Windows CE
5.0 (japán verzió) operációs rendszerrel rendelkezik és a FLEPia képes
internet
böngészésre, olvashatunk rajta e-mail-eket, és Microsoft Office dokumentumokat is olvashatunk rajta az XMDF és .book formátumú e-book-ok mellett.
 
Sajnos (ahogy az új technológiáknál megszokhattuk) a FLEPia igen drága lesz, ugyanis közel 100 000 japán jenes induló áron kerül forgalomba a szigetországban, ami nagyjából 230 ezer forintnak felel meg.