Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-16

Az e-book olvasók egyre nagyobb teret nyernek, melynek ékes bizonyítéka a Borther által nemrég bejelentett 9.7 colos olvasó...

 
A könyv fogalma mára jelentősen kiszélesedett és nem kizárólag egy papírra nyomtatott müvet érthetünk rajta. Habár sokan tartózkodnak a könyv digitális megújulásától mégis egyre többen fedezik fel az új forma előnyeit, és egyre több gyártó lép be erre a jelenleg pici és meglehetősen ingoványos piacra.
 
A Brother Industries Ltd. nemrég jelentette be japánban az újabb ezúttal 9.7
colos
könyvolvasóját, mely piaci konkurenseihez hasonlóan
E-Ink
alapú elektronikus papír képernyőt tartalmaz. A hivatalos nevén Brother Document Viewer SV-100B a cég állítása szerint akár 10000 A4 –es oldal információt is képes eltárolni belső memóriáján.
 
A 9.7 colos E-Ink kijlező 150
dpi
vagyis 1200x825
pixel
felbontású és 4 szürkeárnyalat megjelenítésére képes, mely kényelmes olvasást tesz lehetővé. A készülék belső memóriája
microSD
 kártyákkal is bővíthető így maximálisan kártyánként 2
GB
extra tárhelyünk lehet. A megközelítőleg 600 grammos eszköz 237x247x15.5 mm-es méretekkel rendelkezik és
USB
2.0 csatlakozón kívül
Bluetooth
2.1 adóvevővel is rendelkezik.
 
Mielőtt lelkesedésünkben elindulnánk Japánba venni egyet, álljunk meg egy pillanatra, ugyanis a Brother készülékét elsősorban üzleti célú felhasználásra szánják, melyet nemcsak a 128 bites
AES
kódolású PIN jelez, hanem irreálisan magas 140000 japán jenes ára ami több mint 300 ezer forintnak megfelelő összeg ( ezek után az iRex a maga 600 euró körüli árával kifejezetten olcsónak tünik).