Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
business_guru - 2009-03-13

A CODA Hungary Kft. magyar nyelven is elérhetÅ?vé tette a Neon szoftvercsomagot, amely a CODA történetének eddigi legnagyobb és legjelentÅ?sebb termékfejlesztése...

 
A körülbelül 15 millió
font
költségvetésü projekt munkaórában számolva közel 300 emberévnyi kutatási, fejlesztési és tesztelési munka eredménye. Honosítási munkáinak befejeztével a Neon immár a hazai közepes- és nagyvállalati ügyfelek igényeire szabottan, a megfelelő magyar nyelvü szakmai terminusokkal, a magyar pénzügyi-számviteli szabályozásnak és törvényi előírásoknak megfelelő funkcionalitással ellátott, lokalizált változatban is rendelkezésre áll.
 
A Neon számos új fejlesztésü pénzügyi informatikai rendszert foglal magában. A lelkét a Financials v11.0 adja, amely böngésző alapú, nemzetközi szintü pénzügyi, számviteli szolgáltatásokat biztosít. Emellett tartalmaz egy webböngészőre tervezett, a Microsoft Office programcsomaggal kompatibilis beszerzési rendszert (Procurement), illetve egy számlaegyeztetési rendszert (Invoice Matching) is, amelyek bármely ERP- vagy pénzügyi rendszerrel integrálhatók. Új munkafolyamat-irányítási rendszere (Workflow) szabályozza a folyamatok müködését a CODA termékeiben, az eszközgazdálkodási rendszer (Assets) pedig az eszközöket érintő jelentéskészítési, nyilvántartási, értékelési funkciókat tartalmazza, nemzetközi szintü képességekkel.
 
A Neon legelső felhasználója az AVIS Europe nemzetközi autókölcsönző 13 európai irodájának elszámolásait, back-office tevékenységeit kezelő budapesti AVIS Group BSC volt, amely már a 2007-es bevezetést megelőző béta-tesztelési folyamatban is részt vett.
 
A magas színvonalú elektronikai alkatrészek – ferrit magok, transzformátorok, chipkondenzárotok, tekercselt alkatrészek – előállításával foglalkozó TDK Elektronika Magyarország Kft. számára a CODA rendszere nagymértékben megkönnyítette az euró alapú törvényi elszámolásokat a tárgyieszköz-nyilvántartás területén. A TDK 2008 októberében tért át az új verzióra, a Neonra, amely a pénzügyi-számviteli folyamatok összes fázisát lefedi – köztük a tárgyieszköz-gazdálkodást is.
 
A Neon korábbi verzióját használók közé tartozik a Stanley Electric Hungary Kft. is, amely a világ legnagyobb autólámpa-gyártóinak egyike, neves autógyártók kiemelt fontosságú beszállítója. A Stanley Electric esetében a verzióváltással, azaz a Neonra történő 2009. januári áttéréssel párhuzamosan technológiai váltás is történt, amely hosszú távon biztosítja a vállalati ügyvitel informatikai hátterét
 
A Magyar RTL Televízió és kapcsolt vállalkozásai is a CODA megoldását alkalmazzák a pénzügyi-számviteli feladatok teljes körü ellátására, beleértve a tárgyieszköz-nyilvántartást és a konszolidált jelentések összeállítását. A CODA rendszere végzi el továbbá a raktározási és kereskedelmi tevékenységekhez kapcsolódó nyilvántartási, elszámolási feladatokat is az ezen területekre szakosodott kapcsolódó vállalatokon belül.
 
2009 januárjában került sor a Neon bevezetésére a világ egyik legnagyobb ingatlan-tanácsadója, a DTZ hazai irodájában. A DTZ világszerte korszerü ingatlanpiaci és üzleti megoldásokat kínál ügyfelei számára. A Neonra történő áttéréssel a cég addigi nyilvántartási rendszere nem csupán bővített funkcionalitással lett gazdagabb, hanem használata gyorsabb és egyszerübb is lett.