Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-13

Második alkalommal kerül megrendezésre a 24 órás hackerversenyét felsÅ?oktatási intézmények hallgatói számára az ELTE Déli Tömbjének Lovardájában 2009. március 20-án pénteken 14.00-tól...


Az idei versenyen a csapatoknak három feladatot kell megoldaniuk, melyek az informatikai biztonság gyakran használt területeivel kapcsolatosak. A jelentkezőknek széles körben ismert algoritmusokat és kódokat kell optimalizálniuk és testre szabniuk, melyek a kriptográfia és a biztonsági programozás mellett a hacker technikákat is érintik. A két fős csoportoknak egy teljes nap áll a feladatok megoldására.

A beadott programokat futási idejük vagy a kód mérete alapján fogják értékelni. A megoldásokat futtatható formátumban kell majd leadni úgy, hogy a futtatásra két, azonos hardverelemekkel rendelkező számítógép áll majd rendelkezésre. Az egyiken egy Windows XP, a másikon egy Ubuntu
Linux
fut majd. A zsüri a futási időket ezeken a számítógépeken méri, attól függően, hogy a versenyző melyik operációs rendszerre fejlesztette a megoldását. A programokat egymás után háromszor futtatjuk le, ezek átlagos eredménye adja a végeredményt. A végső győztes az, aki a legtöbb pontszámot kapja.

Az első csapat 150.000 Ft-ot vihet haza, valamint tagjai részt vehetnek a kancellár.hu-nál egy 10 napos munka próbaidőn, ami szerencsés esetben fél éves gyakornoki programban is végződhet. A második helyezett 100.000 Ft-ot, a harmadik pedig 50.000 Ft-ot vihet haza.