Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2009-03-12

A Nokia Magyarországon is elindította környezetvédelmi információs oldalait, melyek a www.nokia.hu/zoldzona címen érhetÅ?k el...


Az oldal elkészítését a Nokia globális kutatása is sürgette, mely szerint az emberek csupán 3 százaléka hasznosítja újra telefonját annak ellenére, hogy legtöbbjük régi, használaton kívüli készülékei otthonukban hevernek valahol. Négyből hárman azt is hozzátették, hogy nem is gondoltak készülékeik újrahasznosítására, a megkérdezettek közel fele pedig nem is tudott erről a lehetőségről.

Hasznosítsd újra régi mobilod!

A [%A=http://www.nokia.hu/zoldzona%]www.nokia.hu/zoldzona[%A%] oldalon a felhasználók megismerkedhetnek a mobilkészülékek újrahasznosításának fontosságával, rákereshetnek a hozzájuk legközelebb eső Nokia Szervizpontra, ahol leadhatják készülékeiket, illetve a Nokia környezetvédelmében tett további lépéseiről is tájékozódhatnak. Ha minden Nokia felhasználó, csupán egy nem használt mobilkészüléket újrahasznosítana annak élettartama végén, akkor közösen csaknem 80 000 tonna nyersanyagot takaríthatnánk meg, mivel a telefonban lévő anyagok 100 százaléka visszanyerhető vagy felhasználható új termékek vagy energia előállítására.

Zöld termékek és Nokia alkalmazások

A Nokia ingyenes alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínál a Zöld Zónában, melyek segíthetnek abban, hogy vigyázzunk a környezetünkre. Ilyen alkalmazás, például a „mi: kompenzálunk”, amely a világ első mobiltelefonra letölthető szén-dioxid-kibocsátást ellensúlyozó eszköze. A környezettudatosság a Nokia termékekre, csomagolásukra és a tartozékokra is jellemző, például az AC-8 töltőre, amelyet ha a felhasználó elfelejt kihúzni, csak 10 százalékát használja a hagyományos töltők készenléti teljesítményének.

Bárki lehet a környezetvédelem nagykövete!

A [%A=http://www.nokia.hu/zoldzona%]www.nokia.hu/zoldzona[%A%] honlapon számos statisztikát és hasznos tippet találhatnak az olvasók az elektronikus készülékek használatával kapcsolatban. Például, mobileszközünkön kapcsoljunk ki néhány olyan alkalmazást, melyeket nem használunk, így máris energiát spórolunk, valamint a használaton kívüli töltőt mindenképpen húzzuk ki a konnektorból. 85 ezer otthon villamosenergia-ellátására elegendő energia takarítható meg évente azzal, hogy a mobiltelefon-tulajdonosok töltőiket kihúzzák a hálózatból.