Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szerver/Üzlet
Sulaki - 2009-03-12

A megoldás ma és a jövÅ?ben is segíti a virtualizált adatközpontok kezelését Használatával növelhetÅ? az informatikai hatékonyság, javítható a szolgáltatások rendelkezésre állása...


 
A
VMware
menedzsment-eszközeit kiegészítő termék révén a szolgáltatások magasabb szintü rendelkezésre állásának örülhetnek a vásárlók a virtuális és fizikai környezetekben, időt és pénzt takaríthatnak meg és javíthatják az általános informatikai hatékonyságot.

Az EMC automatikus IT-felügyeleti megoldásokat kínáló Smarts termékcsaládjának legújabb tagjaként a Smarts Server Manager javítja az informatikai müveletek átláthatóságát és kézben tarthatóságát a vegyes infrastruktúra-környezetekben. Azért, hogy a bonyolult infrastruktúra-felügyeleti feladatokat egyszerübbé tegye, a megoldás automatikus felderítést, kiindulóok-elemzést és üzletihatás-felmérést kínál a VMware ESX szerverekhez, a virtuális gépekhez és az alkalmazásokhoz.

–„A vásárlók a világ minden táján hatékonyan használják a VMware-re épülő virtualizált szerevereket a gépek kihasználtságának növelésére és a hardverköltségek csökkentésére. Az ilyen környezetek dinamikus természete azonban komoly kihívások elé állítja azt, aki felügyelni próbálja ezeket” – mondta Bob Laliberte, az Enterprise Strategy Group elemzője. –„Mivel a VMware gyorsan képes az alkalmazásokat az egyik szerverről a másikra átmozgatni a terhelések kiegyenlítése érdekében, a virtuális gépek kézi felügyelete nem tartható fenn hosszú távon, különösen nagy környezetekben nem. A vásárlóknak olyan megoldásokra van szükségük, amelyekkel automatikusan azonosítható és izolálható a virtuális gépek helye, valamint meghatározható a kapcsolatuk a tobbi infrastruktúra-elemmel és informatikai szolgáltatással. Csak ezután kerülhet sor az automatikus felügyeletre.”

A Smarts Server Manager különösen jól használható arra, hogy a felhasználók a fizikai és virtuális tartományokban megkeressék a kiinduló okokat. (Ezt a rendszer az EMC Smarts Root Cause Analysis szolgáltatásait és a Codebook Correlation technológiát a virtuális környezetekre is kibővítve éri el.) A Smarts müködési modellje révén a megoldás képes a virtuális szerverek, a fizikai gépek és a hálózat közötti viszonyrendszer megértésére és annak megkülönböztetésére, hogyan adódnak tovább a tünetek a kapcsolódó infarastruktúra-elemek között.

–„Miközben a virtuális környezetek sokféle költségcsökkentési előnyt kínálnak, új kihívást is jelentenek: hogyan segíthetnénk a vásárlókat az új virtualizált adatközpont automatizálásában, felügyeletében és irányításában” – mondta Chris Gahagan, az EMC Resource Management Software részlegének vezető alelnöke. Az EMC ezzel a problémával szembenézve olyan megoldásokat kínál a felügyeleti feladatok elvégzéséhez a különféle szerver-, hálózati és tárolótartományokban, amelyekkel az informatikai munkatársak vezérelni tudják az adatközpont által nyújtott szolgáltatásokat. Az EMC Smarts Server Manager egy olyan kritikus fontosságú feladatot végez el, amely ma komoly probléma a vásárlók számára: megkeresi a kiinduló okokat a fizikai és virtuális tartományokban – és ezzel megfelelő helyzetet teremt a virtualizált adatközpontok felügyeletéhez most és a jövőben is.”

 Smarts Server Manager az EMC erőforrás-felügyeleti szoftvercsaládjának fontos tagja. Fejlett megoldásai lehetőséget adnak az adatközponti müveletek automatizálására. Egy sor egyedi eszközzel – amelyek készítésénél az volt a szempont, hogy az ügyfél költségcsökkentést érhessen el és ugyanakkor folyamatosan javíthassa a szolgáltatások minőségét – az EMC olyan termékeket kínál, amelyekkel megvalósítható a fizikai és a virtuális infrastruktúra, illetve teljes körü felderítése, megfelelése, elemzése és automatizálása az egész adatközpontban.

Ezzel az automatizálással a vállalkozások felmérhetik, milyen informatikai erőforrásaik vannak, ellenőrizhetik az informatikai irányelvek betartását, felderíthetik a kiinduló okokat és azonnali kijavíthatják a hibákat. Ennek a modellre épülő, intelligens szoftvernek a felhasználásával megvalósítható az informatikai felügyelet szolgáltatásközpontú megközelítése és megismerhetővé tehető, hogyan támogatják az informatikai infrastruktúrák a legfontosabb üzleti szolgáltatásokat.

A Smarts Server Manager már kapható. Az árképzés alapja, hogy hány tartományban van szükség a felderítési és rendelkezésre állási menedzsmentre, illetve hogy az egyes tartományokban mennyi eszközt kezel a rendszer.