Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Szórakozás
MaxRay - 2009-03-11

Az Apple mindenféle felhajtás nélkül, szépen csendben indította útjára a Shuffle lejátszót, melynek minimalizmusa már odáig terjedt, hogy a gombok sincsenek rajta...

 
Az iPod sorozat legkisebb egyben legérthetetlenebb darabja a Shuffle. Az aprócska lejátszó igazi minimalista tervezés ami nem különösebben meglepő, hiszen Apple termékről van szó. Az azonban már fura, hogy nemcsak kijelző nincs rajta ahogy egyik korábbi Shuffle modellen sem volt, hanem gombok sincsenek a lejátszón.
 
Maga a Shuffle kisebb mint valaha, hiszen 45.2x17.5x7.8 milliméteres melyhez 10.7 grammos tömeg társul. A sima alumínium borításnak és a teljesen gombnélküli kialakításnak köszönhetően akár egy pendrive-nak is nézheti a felületes szemlélődő. A lejátszó 4
GB
belső memóriát kapott és nagyjából 10 órás üzemidőt biztosít, az akkumulátorát pedig
USB
-n vagy a külön megvehető töltővel tudjuk.
 
[%IMAGE=9046%] A két új képesség pedig a következő:
 
Először is a gombokat teljesen elhagyták és ennek eredménye képpen a hangerőszabályzó, valamint az elindítás/megállítás gombok rákerültek a fejhallgató zsinórjára. Egyedül a bekapcsoló gomb marad a készüléken.
 
A második újdonság pedig egy VoiceOver nevü képesség, ami egy hanginterfész és minden szükséges információt egyszerüen belesúg a fülünkbe. Mivel a VoiceOver bemondja a lejátszási listák nevét is, így egyszerre több lejátszási listánk is lehet.
 
A hiba
 
Bizonyára sokaknak feltünt a megoldásban rejlő probléma, ami a gombok hiányából fakad, vagyis csak az eredeti Apple fülhallgatót használhatjuk, melyek hangminősége távolról sem a legjobb. Ismét egy olyan Apple termék ahol a design a végletekig aláásta a funkcionalitást.
 
A lejátszó természetesen továbbra sem olcsó, ugyanis 79 dollárba kerül (a telefonunkhoz vajon mennyi memóriát vehetünk ennyi pénzért? 4 GB-nál biztos többet).