Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
mobilfreak - 2009-03-11

A német bíróság 1800 eurót szabott ki egy férfire aki véletlenségbÅ?l egy viccesnek szánt morbid SMS-t a telefonkönyvében szereplÅ? elsÅ? helyre küldött...


A német bíróság 1800 eurót szabott ki egy férfire aki véletlenségből egy viccesnek szánt morbid
SMS
-t a telefonkönyvében szereplő első helyre küldött…

 
Az egész történet egy kicsit komikus és bizarr, valahogy úgy, mint az eredetileg viccesnek szánt üzenet, mely nagyjából így hangzott: „Az
SMS
megnyitásával éppen most öltél meg egy törököt”
. A kérdéses SMS-t küldője a 2008-as Európa bajnokság alatt küldte el, amikor Németország éppen Törökországgal játszott. A küldő állítása szerint véletlenül küldte el az üzenetet a telefonkönyvében szereplő első embernek. A történetben az igazi csavar ott van, hogy az üzenet teljesen véletlenül került előtérbe, ugyanis a fogadó fél lakását a később rendőrség átkutatta egy ettől teljesen független ügyben és a megtalált telefonon volt a szóban forgó üzenet.

Az SMS küldője komoly vádak elé nézett, ugyanis ha az eredeti vádakat vagyis rasszizmusra való felbujtást nem ejtik akár börtön is lehetett volna a szerencsétlen eset vége, de mivel a bíróság ettől eltekintett a büntetés „csak” 1800 eurós bírság lett.

A férfi ügyvédje szerint az egész ügy meglehetősen kétes és a következőket nyilatkozta: „ Ez egy valóban komikus történet…az ügyfelem a katonai szolgálatot lelkiismereti okokból tagadta meg és a testvére török”.

Persze kicsit morbid volt az SMS, és bizonyára volt vagy lett volna akit bántott is, de egy futball mérkőzés közben ez még talán beleférne a lelkesedésbe, de legalábbis nemigen kellene ekkora bírsággal büntetni. Mindenesetre óvatosan a „vicces” SMS-ekkel mert ha rossz helyen landol máris kész a baj.