Lap tetejére
Hirek Tesztek RSS facebook
IT-Extreme hírportál
Érdekességek
MaxRay - 2009-03-10

A Vista sok elemének és alapbeállításának egyszerüen semmi értelme. Egyik ilyen a lekapcsolás ikon ami alaphelyzetben csak elaltatja a gépet, de mi megmutatjuk hogyan lehet ezen változtatni...

 
Mivel egész életünkben azt tanuljuk és tapasztaljuk hogy a nagy piros gomb a gépeken azzal a jellegzetes jelzéssel lekapcsolás az emberek 95 százaléka ösztönösen erre kattint ha le akar állítani egy Vista
OS
-el rendelkező gépet ám az nem fog kikapcsolni, csak alvás módba kerül az alapbeállítások szerint.
 
[%IMAGB=9024%]A megoldás azonban nem bonyolult. Ha a jobb alsó sarokban látunk egy akkumulátor ikont akkor arra jobb egérgombbal kattintsunk, majd az előugró listából válasszuk a Power Options menüpontot. Az ezután megjelenő ablakban részletesen testre szabhatjuk az energia beállításokat, illetve az egyes energia profilok beállításainál Edit Plan Settingsre majd a következő lépésben a Change Advanced Power Settings sorra kattintva eljutunk oda ahol a kérdéses ikon funkcióját is megadhatjuk.
 
Ha nincs ilyen akkumulátor ikonunk a tálca jobb alsó sarkán, akkor először is menjünk a vezérlő pultba (Control Panel), amit a startmenün keresztül érünk el. Ott válasszuk a Hardware and Sound opciót. Ezután kattintsunk a Power Opcions pontra, azon belül a Change Plan Settings funkcióra, végül pedig Change Advanced Power Settings menüpontra.
 
Most hogy végre, így-vagy úgy de ott vagyunk ahol lennünk kell, a legördülő listában keressük meg a bekapcsoló gomb (Power buttons and lid) részt ahol a Start menu power button résznél megadhatjuk hogy arra a bizonyos ikonra kattintva mi történjen.
 
Ezen kívül ebben az ablakban tudjuk részletesen testre szabni az egyes
hardware
elemek, gyors gombok, energia beállításait, hogy például mennyi tétlenül töltött idő múlva kapcsoljon le a merevlemez, vagy a laptopunk kikapcsoló gombja tényleg kikapcsolja a gépet, vagy csak hibernálja.